Κατερίνα Μονογυιού: Προτεραιότητα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων του Υπουργείου Πολιτισμού είναι η ανάδειξη, η συντήρηση και η αποκατάσταση των μνημείων και των αρχαιολογικών χώρων των Κυκλάδων.

Στο πλαίσιο των επαφών με υπηρεσιακούς φορείς, η Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνα Μονογυιού συναντήθηκε την Δευτέρα 12 Απριλίου 2021 στα γραφεία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων στην Πλάκα με τον Διευθυντή κ. Δημήτριο Αθανασούλη. Ο κ. Αθανασούλης ενημέρωσε την κυρία Μονογυιού για τον προγραμματισμό την διαχείριση και την εκτέλεση των αρχαιολογικών έργων της Υπηρεσίας στις Κυκλάδες. Προτεραιότητα της Εφορείας Κυκλάδων του Υπουργείου Πολιτισμού είναι η ανάδειξη, η συντήρηση και η αποκατάσταση των μνημείων και των αρχαιολογικών χώρων των Κυκλάδων.

Συγκεκριμένα, όπως ενημερώθηκε η κυρία Μονογυιού, σχεδιάζει περιοδική έκθεση στο νησί της Μυκόνου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση προς τιμήν της Μυκονιάτισσας ηρωίδας Μαντώς Μαυρογένους . Επίσης ενημερώθηκε για τα εν εξελίξει έργα στο Μουσείο Κύθνου, στην Επισκοπή Σικίνου καθώς και τα αναστηλωτικά έργα στη Δήλο καθώς και στον αρχαίο Πύργο της Αγίας Μαρίνας Κέας. Συζητήθηκε η πορεία του μεγάλου έργου της Νησίδας μουσείων στο Κάστρο χώρας Νάξου, ενώ συζητήθηκε και ο σχεδιασμός της βελτίωσης πρόσβασης στις κατακόμβες Μήλου, αλλά και τα έργα που προτείνει η Εφορεία να ενταχθούν στην επόμενη προγραμματική περίοδο.

Γιατί το Υπουργείο Πολιτισμού, οι Υπηρεσίες του και το προσωπικό με το έργο του, είναι οι θεματοφύλακες της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.


Κατερίνα Μονογυιού

Βουλευτής Κυκλάδων Νέας Δημοκρατίας

Email : katerinamonogiou@gmail.com
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2103709461
Μητροπόλεως 1, Σύνταγμα
http://www.katerinamonogiou.gr

Αφήστε μια απάντηση