Κίμωλος Νέα Πορεία Εμπρός: «Δημοτική Αρχή Κιμώλου: Ένα ατελείωτο οικονομικό σκάνδαλο»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΙΜΩΛΟΥ: ΕΝΑ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΤΟΛΜΗ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ

Η ταμειακή υπηρεσία εξέδωσε ατομικές ειδοποιήσεις πληρωμής αναδρομικών δημοτικών τελών χωρίς ακόμη να έχει προταθεί προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο η προαπαιτούμενη λήψη αποφάσεων για τον καθορισμό των ανταποδοτικών τελών στο Δήμο Κιμώλου!!!

—————————

Αποτελεί αρνητικό κεκτημένο πλέον πώς η Δημοτική Αρχή Κιμώλου όχι μόνο δε σέβεται τις θεμελιώδεις αρχές της χρηστής διοικητικής δράσης και του κράτους δικαίου καθώς κατά τους τύπους και τη θεωρία τουλάχιστον η Κίμωλος εντάσσεται στα ευρύτερα πλαίσια μιας ευνομούμενης Πολιτείας, αλλά μας εκπλήσσει ολοένα και περισσότερο με την ένταση της θρασύτητας, της προκλητικότητας και της καταχρηστικότητας των αδίστακτα παράνομων επιλογών της που υπακούουν μόνο σε αθέμιτους κανόνες σκοπιμότητας και αδιαβάθμητης παραποίησης και κακομεταχείρισης των διοικητικών θεσμών.

Τη Δευτέρα, 17.10.2022 το πρωί με μεγάλη μου έκπληξη και έντονη ανησυχία διαπίστωσα ότι ήδη από την 7η.10.2022 έχουν εκδοθεί και από σήμερα διανέμονται συστηματικά στο κατάστημα του ταχυδρομείου στην Κίμωλο ταμειακοί λογαριασμοί ανταποδοτικών τελών υπέρ του Δήμου Κιμώλου οικονομικού έτους 2022, οι οποίοι φέρουν και χρονοδιάγραμμα εμπρόθεσμης αποπληρωμής έως 30.11.2022. Κατόπιν επικοινωνίας με περισσότερους  ιδιοκτήτες στην Κίμωλο με διαβεβαίωσαν ότι και εκείνοι έλαβαν ως συνημμένο έγγραφο στους ηλεκτρονικούς λογαριασμούς τους ειδοποιήσεις για την πληρωμή ανταποδοτικών τελών στην Κίμωλο έτους 2022, οι οποίες εμπεριείχαν, μάλιστα, την κάτωθι ύποπτη και παρελκυστική διευκρινιστική επισημείωση «Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 18/10/2022 ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΩΡΙΤΕΡΑ. Καλή σας μέρα».

Θυμίζουμε ότι δυνάμει της με αριθ. πρωτ. 1250/13.10.2022 11ης Πρόσκλησης για συμμετοχή σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Κιμώλου ορίστηκε τακτική διά ζώσης συνεδρίαση για την Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 18:00 με θέματα εκτός των άλλων: Θέμα 3ο: «Λήψη απόφασης για την εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο αναφορικά με την επιβολή του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για το έτος 2022, τον καθορισμό των κατηγοριών και των συντελεστών αυτών» Θέμα 4ο: «Λήψη απόφασης για την εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο αναφορικά με την επιβολή και τον καθορισμό των συντελεστών των τελών και δικαιωμάτων ύδρευσης και αποχέτευσης 2022» Θέμα 5ο: «Λήψη απόφασης σχετικά με την επιβολή και τον καθορισμό των συντελεστών των τελών και δικαιωμάτων κοιμητηρίου έτους 2022».

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την επιβολή τόσο του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού  όσο των τελών και δικαιωμάτων ύδρευσης και αποχέτευσης αναγκαίο προαπαιτούμενο και απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η λήψη και δημοσίευση διακριτής απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο, η οποία σήμερα απουσιάζει παντελώς και εξ ολοκλήρου στην Κίμωλο!

Με δεδομένα τα ανωτέρω και προς υπεύθυνη ενημέρωση όλων των συμπολιτών μου είτε κατοικούν στην Κίμωλο είτε απλά διαθέτουν ιδιοκτησίες στην Κίμωλο αναρωτιέμαι βάσει ποιών νομιμοποιητικών εγγράφων η υπεύθυνη της Ταμειακής Υπηρεσίας του Δήμου Κιμώλου κυρία Μαθιουδάκη Αικατερίνη ενήργησε προκαταλαμβάνοντας τις αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής και του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κιμώλου, οι οποίες μέχρι σήμερα αδικαιολόγητα ακόμη δεν έχουν ληφθεί; Πώς η κυρία Μαθιουδάκη Αικατερίνη προέβη μονομερώς πράττοντας αυθαίρετα στην έκδοση και υπογραφή ταμειακών βεβαιώσεων, οι οποίες είναι προδήλως παράνομες αφού δεν εδράζονται σε καμία απολύτως απόφαση συλλογικού οργάνου του Δήμου Κιμώλου; Με αυτή την παράνομη τακτική, η οποία συνιστά τουλάχιστον σοβαρή παράβαση καθήκοντος και διώκεται αστικά, ποινικά και πειθαρχικά, η βούληση της υπεύθυνης των Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Κιμώλου κυρίας Μωραΐτη Ασπασίας και της αρμόδιας της Ταμειακής Υπηρεσίας του Δήμου Κιμώλου κυρίας Μαθιουδάκη Αικατερίνης εμφανίζεται να υποκαθιστά και να υπερισχύει της νόμιμης λειτουργίας των δημοκρατικών θεσμών! Τι πράττει για την τραγικά έκνομη κατάσταση αυτή και τους υπεύθυνους Δημόσιους Υπόλογους η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου και το Ελεγκτικό Συνέδριο; Στο παρελθόν τίποτα. Στα μέλλον ίδωμεν!

Άραγε, γιατί ως μέλος της Δημοτικής Παράταξης της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Κιμώλου θα πρέπει να παραστώ στην τακτική διά ζώσης συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Κιμώλου που έχει οριστεί για την Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2022 για τον καθορισμό όλων των κατηγοριών ανταποδοτικών τελών; Μήπως για να επικυρώσω τις προειλημμένες αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής, η οποία έχει ήδη προβεί χωρίς νόμιμο δικαίωμα στην έκδοση ταμειακών βεβαιώσεων έχοντας προεξοφλήσει το ύψος των ανταποδοτικών τελών στο Δήμο Κιμώλου προσδίδοντας σε αυτά παράνομη αναδρομικότητα και θέτοντας κατά τα δοκούν και προθεσμία αποπληρωμής προαναγγέλλοντας προσαυξήσεις; Γιατί οι πληρωμές των υπό κρίση λογαριασμών ορίστηκε να γίνονται από την Τρίτη 18.10.2022 και όχι νωρίτερα; Μήπως για να μην φανερώνεται η προδιαμόρφωση και η άτυπη και εξαναγκαστική κατοχύρωση των ανταποδοτικών τελών πριν ακολουθηθεί η νόμιμη προβλεπόμενη διαδικασία; Σε λογική ακολουθία των ανωτέρω έχει υπακούσει η Δημοτική Αρχή Κιμώλου σε κάποια προθεσμία καθορισμού των ανταποδοτικών τελών και σύνταξης του προϋπολογισμού του Δήμου Κιμώλου για το έτος 2022 και έχει αντίστοιχες αξιώσεις και από τους δημότες της να προσαρμοστούν στις παράνομες αποφάσεις της εντός αποκλειστικής προθεσμίας που εκπνέει οριστικά την 30.11.2022; Συγγνώμη, αλλά αυτή η συμπεριφορά της Δημοτικής Αρχής Κιμώλου συνιστά μια γκανγκστερική ανήθικη και εξευτελιστική πρακτική που μας βρίσκει ιδεολογικά κάθετα αντίθετους.

 

Νήσος Κίμωλος, Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2022

ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης,

με την επωνυμία «Κίμωλος, Νέα Πορεία Εμπρός»

 

Ιωάννης Μ. Βεντούρης

 

Σε επιβεβαίωση και επαλήθευση των ισχυρισμών μας ακολουθούν κατωτέρω ενδεικτικά:

1) Η από 07.10.2022 ατομική ειδοποίηση υπογεγραμμένη από την υπεύθυνη της Ταμειακής Υπηρεσίας του Δήμου Κιμώλου κυρία Μαθιουδάκη Αικατερίνη, η οποία έχει εκδοθεί για ακίνητο ιδιοκτησίας μου, στην οποία εμφανίζεται να μου έχουν επιβληθεί παράνομα αναδρομικά τέλη χρήσεως υπονόμων βασισμένα σε μια ανύπαρκτη από 04.04.2022 Βεβαίωση, την οποία σε κάθε περίπτωση ζητώ να μου αποδοθεί από το Δήμο Κιμώλου.

2)  Η με αριθ. πρωτ. 1250/13.10.2022 11η Πρόσκληση για συμμετοχή στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Κιμώλου, η οποία προγραμματίστηκε για την Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022, στην οποία θα συζητηθεί εκ των υστέρων η διαμόρφωση όλων των κατηγοριών ανταποδοτικών τελών.         

Δείτε το δελτίο τύπου σε μορφή pdf

Αφήστε μια απάντηση