Κίμωλος : Αλλαγή πλεύσης «ΦΩΤΙΑ στον ΧΥΤΑ (ΧΑΔΑ)  Κιμώλου!!!

«ΦΩΤΙΑ στον ΧΥΤΑ (ΧΑΔΑ)  Κιμώλου!!!

Καλά πως κάνετε έτσι!!! Αυτή καίει καιρό τώρα!!!»

 

——————————–

 

Καλούνται ο Δήμος Κιμώλου και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την κατάσταση στον ΧΥΤΑ (ΧΑΔΑ)  Κιμώλου.

Το μεσημέρι της Κυριακής 24 Μαρτίου 2024, εκδηλώθηκε άλλη μία πυρκαγιά στον ΧΥΤΑ (ΧΑΔΑ)  Κιμώλου.

Στις 8 Μαρτίου 2024, δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β’  1539 η διαπιστωτική πράξη της Γραμματέως Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου σχετικά με τα ακίνητα, τις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό: α) που έχουν περιέλθει κατά κυριότητα και β) που έχουν παραχωρηθεί κατά χρήση από τον Δήμο Κιμώλου στον ΦΟ.Δ.Σ.Α. ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε. όπου διαβάζουμε τα εξής: Μάλιστα, στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνονται τα εξής δύο θέματα συζήτησης:

  • Ο ΧΥΤΑ (ΧΑΔΑ) δεν διαθέτει άδεια λειτουργίας.
  • Δεν διαθέτει άδεια πυρασφάλειας.
  • Έχουν προκληθεί περιορισμένης έκτασης πυρκαγιές, δεν υπάρχουν σχετικές αναφορές της Πυροσβεστικής για περιστατικά πυρκαγιάς ούτε κατ’ επέκταση σχετικό πρόστιμο. Ωστόσο έχει επιβληθεί από την Πυροσβεστική Υπηρεσία πρόστιμο το οποίο αφορούσε στην περίφραξη και την ελλιπή αντιπυρική ζώνη, πλάτους 50 μ. περιμετρικά.

Ο Δήμαρχος Κιμώλου, κύριος Κωνσταντίνος Βεντούρης με σχετικές αποφάσεις του, είχε ορίσει ως αρμόδιους Αντιδημάρχους Κιμώλου για την εποπτεία, μέριμνα και ευθύνη για την ορθή και εύρυθμη λειτουργία του χώρου του ΧΥΤΑ (ΧΑΔΑ), καθώς και για την ασφάλεια του χώρου και της ευρύτερης περιοχής με εφαρμογή μέτρων πυροπροστασίας και πυρασφάλειας, τους εξής:

  • Παναγιώτη Σάρδη: 1/9/2014 – 31/8/2019.
  • Ελισάβετ Βαμβακάρη: 2/9/2019 και μέχρι να αναλάβει την αρμοδιότητα ο ΦΟΔΣΑ.

Τι ακριβώς έπραξαν όλα αυτά τα χρόνια;

Επιπλέον, από το 2014 ο κύριος Βεντούρης έχει κάνει τουλάχιστον πέντε συναντήσεις με τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, κύριο Γεώργιο Λεονταρίτη, όπου αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσε και ο ΧΥΤΑ (ΧΑΔΑ) Κιμώλου (πέρα από τις σχετικές φωτογραφίες «για τα ματιά του κόσμου»).

Βάσει των παραπάνω γεγονότων, ποιο είναι το αποτέλεσμα όλων αυτών των συναντήσεων;

Υπενθυμίζουμε ότι τον Φεβρουάριο 2022, η Πράξη “Επέκταση ΧΥΤ και κατασκευή ΣΜΑΥ Δήμου Κιμώλου”, απορρίφθηκε καθώς αξιολογήθηκε αρνητικά στο στάδιο Β και ο Δήμος Κιμώλου έχασε χρηματοδότηση ύψους 1,7 εκατομμυρίων ευρώ.

Πόσες φορές έχει επισκεφθεί τον ΧΥΤΑ (ΧΑΔΑ) Κιμώλου εκπρόσωπος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου;

Η ανάληψη των αναλογούντων ευθυνών τόσο από τον Δήμο Κιμώλου όσο και από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, για την εκ του αποτελέσματος, διαχρονική επιδειχθείσα αδιαφορία, δεν είναι μια απλή υποχρέωση. Είναι απαίτηση!

 

Ο εκπρόσωπος και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΚΙΜΩΛΟΣ: ΑΛΛΑΓΗ ΠΛΕΥΣΗΣ»

 

Βασίλειος Ν. Σάρδης

Αφήστε μια απάντηση