Θετική η απάντηση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος κ. Γ. Αμυρά στην επιστολή Γ. Βρούτση.

«Θετική η απάντηση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος κ. Γ. Αμυρά στην επιστολή Γ. Βρούτση. Η διαβούλευση της Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης για τις περιοχές NATURA 2000 των νησιών των Κυκλάδων, παρατείνεται έως την 1.03.2023»

Άμεση ήταν η απάντηση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος κ. Γεωργίου Αμυρά, διαμέσου του Γενικού Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων κ. Πέτρου Βαρελίδη στην επιστολή που απέστειλε σήμερα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Κυκλάδων κ. Ιωάννης Βρούτσης, ζητώντας καθορισμό νέας ημερομηνίας διαβούλευσης της Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης (ΕΠΜ) των χαρακτηρισμένων περιοχών «NATURA 2000» για τα νησιά Σύρος, Άνδρος, Τήνος, Μύκονος, Κύθνος, Κέα, Σέριφος, Σίφνος, Μήλος και Κίμωλος.

Ο αρμόδιος Υφυπουργός κ. Γεώργιος Αμυράς, αναγνώρισε ότι πρόκειται για θέμα ζωτικής σημασίας για τα νησιά των Κυκλάδων και έτσι έκανε αποδεκτή την πρόταση του κ. Βρούτση για καθορισμό νέας ημερομηνίας διαβούλευσης. Αίτημα καθολικό και δίκαιο που εξέφρασαν επίσης με επιστολή τους και οι Δήμαρχοι των ανωτέρω νησιών, μέσω της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου που τους εκπροσωπεί.

Έτσι, σύμφωνα με τη νέα ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας «η Διαβούλευση της Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης που αφορά σε προστατευόμενες περιοχές «Natura 2000», σε τμήμα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, παρατείνεται ως 01.03.2023».

Αφήστε μια απάντηση