Η ιερά νήσος Μήλος τιμά τη μνήμη των Αγίων και των κεκοιμημένων στις ιερές κατακόμβες

Με την παρουσία των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Κεφαλληνίας κ. Δημητρίου, Σύρου & Μήλου Δωροθέου Β’ και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωρεών κ. Φιλοθέου, πραγματοποιούνται στην ιερά νήσο Μήλο λαμπρές Τελετές και εορταστικές Εκδηλώσεις, για τη μνήμη των Αγίων Πάντων και των στις Ιερές κατακόμβες κεκοιμημένων.
Χθες το απόγευμα, με την παρουσία των Βουλευτών, της Νέας Δημοκρατίας κ. Ιω. Βρούτση, κας Αικατ. Μονογυιού, του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νικ. Συρμαλένιου, της Επάρχου Σίφνου- Μήλου, του Δημάρχου Μήλου κ. Εμμ. Μικέλη, του Ταξιάρχου της Ελληνικής Αστυνομίας από την Ερμούπολη, Εκπροσώπων των Αστυνομικών και Λιμενικών Αρχών, του Διευθυντού του Γραφείου ΤΕ Μήλου, της Προέδρου της Φιλοπρόοδου Αδελφότητας Τρυπητής κας Ζαχαρούλας Ρηγοπούλου, της Προέδρου της Αδελφότητος των εν Αθήναις Μηλίων «Η Αγία Σοφία», κας Χρυσούλας Ευριπίδου, της Προέδρου του Συνδέσμου «Οι Φίλοι των Κατακομβών» κας Ελένης Χανιώτη, και πολλών πιστών, στον αύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Τρυπητής εγένετο η υποδοχή και η ενθρόνιση στο Ναό τιμίου αποτμήματος εκ των ιερών λειψάνων του Αγίου Νικολάου, προσφερθέν από τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Ταξιαρχών Σερίφου, Αρχιμ. Ευδόκιμο Καραπαντελάκη.
Ακολούθως, στον ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Τρυπητής, ετελέσθη Πανηγυρικός Τρισαρχιερατικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του. Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωρεών κ. Φιλοθέου και συγχοροστατούντων αυτώ των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Κεφαλληνίας κ. Δημητρίου και Σύρου-Μήλου κ. Δωροθέου Β’.
Το θείο λόγο εκήρυξε πνευματικώτατα και διδακτικώτατα ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’ για την πρόσκλησή του, αναφέρθηκε στο μήνυμα, το περιεχόμενο της και την πρόσκληση της Αγιότητος που απευθύνει η Εκκλησία στη σύγχρονη εποχή, τονίζοντας ότι η αγιότητα είναι δώρο Θεού και διαρκής άσκηση, αποτέλεσμα όχι προσωπικών αρετών αλλά διαρκούς και βιωματικής σχέσεως του ανθρώπου με το Χριστό.
Στην επιλογική προσλαλιά του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, καλωσόρισε με εγκαρδίους λόγους τους Αρχιερείς και τους ευχαρίστησε για την αποδοχή της προσκλήσεώς του.
Προ του πέρατος της Ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ επέδωσε αναμνηστικά διπλώματα στους μαθητές και τις μαθήτριες της Μήλου, που, κατά το λήξαν σχολικό έτος, παρηκολούθησαν μαθήματα Σκακιού και Παραδοσιακής Μουσικής, από τον Μουσικοδιδάσκαλο κ. Κωνστ. Συμεωνίδη, Ευρωπαϊκής Μουσικής, από την κα Φένια Αναστασιάδου, Αγιογραφίας, από την κα Άννα Μαρίνου και Βυζαντινής Μουσικής, από τον κ. Μάριο Δομουξτσίδη.
Ακολούθησε Πολιτιστική Εκδήλωση, αφιερωμένη στην Κυκλαδική φιλοξενία, στην οποία συμμετέσχον ο κ. Γιάννης Μπαρμπαρής με την Ορχήστρα του και η Ενήλικη Ομάδα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Τρυπητής και τέλος παρετέθη παραδοσιακή δοχή από την «Φιλοπρόοδο Αδελφότητα Τρυπητής».

Δείτε φωτογραφικό υλικό από εδώ

Πηγή : ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΥΡΟΥ

Αφήστε μια απάντηση