ΖΑΝTE FERRIES : Μέτρα μετακίνησης επιβατών προς τα νησιά από τη Δευτέρα 05/07/2021

Η εταιρία μας σας ενημερώνει ότι σύμφωνα με τις οδηγίες του ΥΕΝ, από αύριο Δευτέρα 05/07/2021 για την μετακίνηση των επιβατών από τα λιμάνια της ηπειρωτικής Ελλάδας προς τα νησιά θα απαιτούνται:
α) Πιστοποιητικό εμβολιασμού, θα πρέπει να έχουν περάσει 14 ημέρες από τον δεύτερο εμβολιασμό προ της προγραμματισμένης ώρας ταξιδίου.
ή
β) Αρνητικό αποτέλεσμα PCR εντός 72 ωρών ή rapid test εντός 48 ωρών από την προγραμματισμένη ώρα ταξιδίου με την επίδειξη σχετικής βεβαίωσης.
ή
γ) Πιστοποιητικό νόσησης που εκδίδεται 30 ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του έχει διάρκεια έως 180 ημέρες μετά από αυτόν.
Από την ανωτέρω υποχρέωση εξαιρούνται οι ανήλικοι έως 12 ετών, ενώ για τους ανήλικους από 12-18 ετών χρειάζεται  βεβαίωση αρνητικού self test συμπληρωμένη από τον κηδεμόνα.
Για την επιστροφή από τα νησιά συνιστάται η διενέργεια self test για όλους άνω των 12 ετών.
Από τις ως άνω υποχρεώσεις εξαιρούνται:
  • Οι επιβάτες που μετακινούνται μεταξύ διαφορετικών Περιφερειακών Ενοτήτων για λόγους εργασίας σε καθημερινή βάση, οι οποίοι δύνανται να πραγματοποιούν τις μετακινήσεις τους και με διενέργεια εβδομαδιαίου self-test,
  • Οι επιβάτες που μετακινούνται σε ακτοπλοϊκές συνδέσεις μεταξύ νήσων της ίδιας Περιφερειακής Ενότητας, οι οποίοι δύνανται να πραγματοποιούν τις μετακινήσεις τους και με διενέργεια self-test, είτε σε εβδομαδιαία βάση, είτε εντός 24 ωρών πριν από την προγραμματισμένη ώρα ταξιδίου,
  • Οι ανήλικοι από 12 έως 17 ετών οι οποίοι δύνανται να πραγματοποιούν τις μετακινήσεις τους και με διενέργεια εβδομαδιαίου self-test 24 ώρες πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδίου.
Διαδικασία επιβίβασης στα πλοία
Τονίζεται ότι η διαδικασία επιβίβασης στα πλοία θα πραγματοποιείται ως ακολούθως:
  • Όλοι οι επιβάτες θα πρέπει να φέρουν σε έγχαρτη ή ηλεκτρονική μορφή το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή τη βεβαίωση αρνητικής διάγνωσης του PCR ή του rapid test ή το πιστοποιητικό νόσησης, όπως εξάγονται με τη μορφή ψηφιακού ή εκτυπωμένου αντιγράφου από την πλατφόρμα gov.gr
  • Δεκτές θα γίνονται επίσης οι βεβαιώσεις εμβολιασμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ψηφιακό πιστοποιητικό COVID) καθώς και τρίτων χωρών.
Σε κάθε περίπτωση, για την επιβίβαση των επιβατών από λιμάνια της ηπειρωτικής Ελλάδας προς τα νησιά και αντίστροφα, συμπληρώνεται υποχρεωτικά το Ερωτηματολόγιο Δήλωσης Υγείας πριν την επιβίβαση.
Για την αποφυγή καθυστερήσεων, παρακαλούνται οι επιβάτες να προσέρχονται στα λιμάνια για την επιβίβασή τους τουλάχιστον μια ώρα πριν την προγραμματισμένη ώρα απόπλου.

 

Με τιμή,
ΖΑΝTE FERRIES – A.N.M.E.Z. A.E.

Αφήστε μια απάντηση