Επιστολή κατοίκων και ιδιοκτητών που θίγονται από το σχέδιο για την Natura

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τoν Δήμου Μήλου με αρ. πρωτ. Α.Π.615/6.2.2023, υπογράφουν κάτοικοι και ιδιοκτήτες που έχουν ακίνητη περιουσία στην Δυτική Μήλο που προστατεύεται από το «NATURA».

Η επιστολή έχει ως εξής :

 

«ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΣΕ ΕΚΤΑΣΕΙΣ

ΠΟΥ ΘΙΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ NATURA ΤΗΣ

ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΗΛΟΥ

 

Λόγω του δασικού χαρακτήρα της η  Δυτική Μήλος προστατεύεται.

Κανείς δεν πρέπει να αμφισβητήσει την αγάπη μας , για την διατήρηση τόσο της πανίδας  όσο και της χλωρίδας του τόπου μας και κυρίως της οχιάς  της Μήλου.

Δεν θέλουμε ούτε αυτή να  απομακρυνθεί από τον τόπο της   αλλά ούτε και εμείς οι κάτοικοι να χάσουμε τις περιούσιες μας .

Θα θέλαμε η επιτροπή περιβάλλοντος του Δήμου Μήλου να προβλέψει δόμηση σε όλες τις ζώνες του σχεδίου του μελετητή κ. Ηλία Αποστολίδη.

Συγκεκριμένα:

Α) Να επιτρέπεται η δόμηση για κατοικία στις αγροτικές εκτάσεις και σε όσες πρόκειται να εξαιρεθούν από την δασική νομοθεσία σε όλες της ζώνες.

Β) Να επιτρέπεται σε όλες τις ζώνες η αγροτική καλλιέργεια και η ανέγερση αγροτικών αποθηκών για νέους και παλιούς αγρότες αλλά και για ιδιώτες .

Γ) Να επιτρέπεται η συντήρηση και ασφαλτόστρωση  υφιστάμενων οδών.

Γενικό πλαίσιο:

1) Η δόμηση που θα ισχύει  σε όλες τις περιοχές να εναρμονιστεί με τους σύγχρονους πολεοδομικούς όρους.

2) Η φωταγώγηση των οικιών  να είναι χαμηλής έντασης έτσι ώστε να μην δημιουργείται περιβαλλοντική όχληση.

3) Κατά εξαίρεση να μπορούν να δημιουργηθούν νέοι δρόμοι ( αντιπυρικοί οδοί ) που σκοπό έχουν την πυρόσβεση και την δασοπροστασία.

4) Κατά εξαίρεση όσα οικόπεδα εφάπτονται σε αναγνωρισμένο δρόμο να αποκτούν δόμηση  όμοια  με αυτή που  θα προταθεί από την επιτροπή περιβάλλοντος του Δήμου Μήλου   για της κίτρινες ζώνες  του μελετητή.

5) Να υπάρχει πρόβλεψη για προσωρινό κάμπινγκ έτσι ώστε βιωματικά  όλοι οι πολίτες να μπορούν να απολαύσουν την ομορφιά  της δυτικής Μήλου. 

Αφήστε μια απάντηση