Επίσκεψη Νίκου Συρμαλένιου στην Κίμωλο-Εκτός ταχυπλόων και προγραμματισμού ακτοπλοϊκών δρομολογίων το νησί

Επίσκεψη Νίκου Συρμαλένιου στην Κίμωλο

Εκτός ταχυπλόων και προγραμματισμού ακτοπλοϊκών δρομολογίων το νησί

Την Κίμωλο επισκέφθηκε ο Νίκος Συρμαλένιος την Τρίτη 18/4. Συνοδευόμενος από τον Αγγελέτο Κανά, συναντήθηκε καταρχήν με το δήμαρχο Κώστα Βεντούρη, με τον οποίο συζήτησαν τα κρίσιμα ζητήματα του νησιού. Ανάμεσα τους οι εκκρεμότητες της κατάρτισης του Κτηματολογίου, των Δασικών Χαρτών, ενώ τώρα προέκυψαν και τα ζητήματα της Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης για την περιοχή Νατούρα, που δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στη σχέση μεταξύ της προστασίας των μικρών ιδιοκτησιών και της αναπτυξιακής προοπτικής του νησιού αλλά και της ουσιαστικής περιβαλλοντικής προστασίας. Επίσης αναδείχθηκε το ζήτημα της νέας πολεοδομικής μελέτης αλλά και της συσχέτισης της με την μελέτη για τη Νατούρα. Ακόμη αναφερθήκαμε στο νέο λιμενικό έργο στο Καλαμίτσι, που ξεκίνησε επι κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ένα έργο σημαντικό για το νησί, αφού θα συντομεύσει τη διαδρομή Κιμώλου – Μήλου. Τέλος συζητήθηκαν ζητήματα λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με σημαντικότερο το θέμα της καθυστέρησης έγκρισης του προϋπολογισμού.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο και συζήτησε με την αγροτική γιατρό και το νοσηλευτή. Για άλλη μια φορά επισημάνθηκαν τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας των δημόσιων δομών υγείας στα νησιά, όπου παρά το οργανόγραμμα για τα Π.Π.Ι., δεν υπάρχει ειδικευμένος γιατρός, αλλά και το λοιπό προσωπικό είναι δυσεύρετο. Από την πλευρά μας επαναλάβαμε την προγραμματική μας δέσμευση για γενναία ενίσχυση του ΕΣΥ, με ειδικά επιπλέον κίνητρα για τα νησιά.

Επίσης συναντήθηκε με την πρόεδρο του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων Ασπασία Βεντούρη, όπου αναδείχθηκε με οξύτητα το θέμα της έλλειψης προγραμματισμού των ακτοπλοϊκών δρομολογίων, κάτι που καθιστά ανέφικτη την ανάπτυξη του τουρισμού, καθώς και της μη δρομολόγησης ταχύπλοων καθόλη την τουριστική περίοδο. Ακόμη συζητήθηκε και πάλι η έλλειψη ουσιαστικής διαβούλευσης και συμμετοχής της τοπικής κοινωνίας στη διαδικασία της επεξεργασίας της μελέτης για την περιοχή Νατούρα.

Τέλος σε συνάντηση στο καφενείο του Μποχώρη με μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., εκφράστηκε η αισιοδοξία για το εκλογικό αποτέλεσμα και η ανάγκη ενδυνάμωσης της επικοινωνίας με το λαό.

19/4/2023

 

Αφήστε μια απάντηση