Διαμόρφωση του προαύλιου χώρου του ΕΠΑΛ Μήλου

Ολοκληρώνονται φέτος οι περιβαλλοντικές δράσεις του Επαγγελματικού Λυκείου Μήλου στο πλαίσιο του προγράμματος “Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ”.

Το εν λόγω έργο υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το σχέδιο δράσης, που εκπονήθηκε από το ΕΠΑ.Λ Μήλου και στη συνέχεια υλοποιήθηκε, έχει ως τίτλο «Δράσεις Διαμόρφωσης του Προαύλιου Χώρου του ΕΠΑ.Λ Μήλου» και ξεκίνησε το προηγούμενο σχολικό έτος. Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που διαμορφώθηκαν μετά την εμφάνιση της πανδημίας Covid-19 δόθηκε παράταση και για τις αρχές της φετινής σχολικής χρονιάς ώστε να υλοποιηθεί επιτυχώς.

Το έργο περιλαμβάνει δύο βασικές υποδράσεις:

1. Μελέτη της καλλιέργειας των λαχανικών που ευδοκιμούν στη Μήλο (ντομάτα, κολοκύθι, σπανάκι, κρεμμύδι, πατάτα) και κατασκευή θερμοκηπίου στον κήπο του σχολείου. Στο πλαίσιο της έρευνας, δίνονται πληροφορίες τόσο για τα οργανικά και χημικά λιπάσματα, όσο και για τις επιπτώσεις των μεταλλαγμένων φυτών – τροφίμων στην ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον.

2. Κατασκευή παγκακιών και τραπεζιών από παλέτες και τοποθέτησή τους στον προαύλιο χώρο του σχολείου.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των δράσεων υλοποίησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Τομέα Μηχανολογίας, ενώ τη δημιουργία του φωτογραφικού υλικού, του βίντεο και των παρουσιάσεων επιμελήθηκαν κυρίως οι μαθητές και οι μαθήτριες του Τομέα Πληροφορικής. Στις κατασκευές συμμετείχε πληθώρα μαθητών από όλες τις τάξεις, καθώς και εκπαιδευτικών του σχολείου.

Εξαιτίας των περιορισμών λόγω της πανδημίας, δεν είναι δυνατή η εκδήλωση παρουσίασης του έργου στα μέλη της τοπικής κοινωνίας.

Υπεύθυνος του έργου είναι ο καθηγητής Μηχανολογίας Γεώργιος Τούρλος. Τον συντονισμό κατασκευής του θερμοκηπίου ανέλαβε ο καθηγητής Μηχανολογίας, Βασίλειος Μωραΐτης. Υπεύθυνες δημιουργίας παρουσίασης για την καλλιέργεια φυτών είναι οι καθηγήτριες Πληροφορικής Μαρία Αντωνοπούλου και Αγγελική Χατζηκοτούλη.

Υπεύθυνος για την κατασκευή παγκακιών – τραπεζιών: Φραγκιός Κολιαράκης, καθηγητής Μηχανολογίας.

Υπεύθυνος για τη δημιουργία των τελικών παραδοτέων και για τη διάχυση των αποτελεσμάτων στην τοπική κοινωνία: Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, καθηγητής Πληροφορικής.

Για να δείτε την τελική παρουσίαση του έργου, κάντε κλικ εδώ

Πηγή : Κοινή Γνώμη

Αφήστε μια απάντηση