Δηλώσεις συγκομιδής σταφυλιών οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου για την αμπελοοινική περίοδο 2022-2023,

Σας ενημερώνουμε ότι η υποβολή των δηλώσεων συγκομιδής για την αμπελοοινική περίοδο 2022-2023 γίνεται μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας «Δήλωση Συγκομιδής Αμπελουργικών Προϊόντων» στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (www.minagric.gr) έως την 15η Δεκεμβρίου 2022.

http://www.minagric.gr/index.php/el/eservisesmenu-2/dhloshsygkomid

Για την υποβολή των δηλώσεων συγκομιδής αμπελοοινικών προϊόντων που αφορούν στην αμπελοοινική περίοδο 2022-2023 ισχύουν τα εξής:

Α) Οι αμπελουργοί μέλη συνεταιριστικών οινοποιείων, διατηρούν το δικαίωμα παρασκευής ποσότητας οίνου μικρότερης από 10 εκατόλιτρα με οινοποίηση για οικογενειακή κατανάλωση. Στην περίπτωση αυτή και μόνο συμπληρώνεται στο πεδίο «ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ» η ένδειξη «ΙΔΙΟΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ – ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ».

Β) Όλοι οι υπόλοιποι αμπελουργοί που επιθυμούν να παράξουν οίνο, για ποσότητες παραγόμενου οίνου που ξεπερνούν τα 10 εκατόλιτρα και για περιπτώσεις εμπορίας, θα πρέπει να είναι οινοποιοί, να υποβάλλουν επιπλέον δήλωση παραγωγής και να τηρούν όλα τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία για την παραγωγή και εμπορία οίνου. Στην περίπτωση αυτή, στο πεδίο «ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ» συμπληρώνεται η ένδειξη «ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΛΟΥΝΤΑ».

Γ) Στο πεδίο «ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ», δύνανται να συμπληρώνουν την ένδειξη «ΙΔΙΑ ΧΡΗΣΗ» μόνο οι αμπελουργοί με συνολική αμπελουργική εκμετάλλευση μικρότερη του ενός (1) στρέμματος και ανώτατο όριο παραγωγής τα 1.700 κιλά σταφυλιών.

Δ) Οι αμπελουργοί δύνανται να οδηγήσουν συγκεκριμένη ποσότητα σταφυλιών για απόσταξη, συμπληρώνοντας στο πεδίο «ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ» την ένδειξη «ΑΠΟΣΤΑΞΗ».

Με εκτίμηση
Αναστασία Τσόπρα
Γεωπόνος ΠΕ/M.Sc.
Προϊ/νη Τμ/τος Αγροτικής Οικονομίας Μήλου

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ
ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΜΗΛΟΥ
Ταχ. Δ/νση: Τριοβάσαλος, 84800 Μήλος
ΤΗΛ.: 2287021520
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ (e-mail): pemtao@2885.syzefxis.gov.gr

Αφήστε μια απάντηση