Δελτίο Τύπου του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Μήλου

Με  ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες  17/11 στις 6 μμ, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Μήλου η συγκέντρωση που οργάνωσε το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Μήλου σε συνεργασία με την  Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελλάδας  στην οποία το σωματείο είναι μέλος .  Στην  γεμάτη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου  μετά την εισήγηση του προέδρου του σωματείου και τους χαιρετισμούς  του Δήμαρχου Μήλου και του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Μήλου μίλησαν εκ’ μέρους της Ομοσπονδίας ο Γενικός Γραμματέας  Ραλλάκης Μανώλης και ο Αναπληρωτής Γραμματέας Λέανδρος  Μάκας.  Ακολούθησαν τοποθετήσεις και ερωτήσεις των συνταξιούχων της Μήλου  και συζήτηση γύρω από αυτές.

Από όλους τους ομιλητές τονίστηκε ότι  η δύναμη  των συνταξιούχων της Μήλου και όλης της Ελλάδας  είναι  τα σωματεία τους και ο αγώνας μέσα από αυτά.  Η ενίσχυσή τους, η συμμετοχή των συνταξιούχων σε αυτά αποτελεί τον απαραίτητο όρο για την επίλυση των όποιων προβλημάτων τους.

Όσον αφορά ιδιαίτερα το θέμα της διεκδίκησης των αναδρομικών από τις ληστρικές μειώσεις που επέφεραν στις συντάξεις οι μνημονιακοί νόμοι  τονίστηκε πως παρά τον θετικό χαρακτήρα κάποιων πρωτόδικων δικαστικών αποφάσεων οι όποιες επιστροφές αναδρομικών στους συνταξιούχους μπορεί να γίνεουν μόνο με πολιτική απόφαση της όποιας κυβέρνησης για την οποία βέβαια αγωνιζόμαστε.  Επίσης  πως οι αιτήσεις των συνταξιούχων για την μη παραγραφή δικαιωμάτων δεν δημιουργούν κανένα δικαίωμα σε αυτούς που τις υποβάλλουν παρά μόνο με την άσκηση δικαστικής αγωγής.  Πρόκειται  τελικά  για μια καλοστημένη  καμπάνια για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μεγαλοδικηγορικών γραφείων.

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Μήλου θα εντείνει την προσπάθεια του για να βρίσκεται κοντά στους συνταξιούχους όλων των ασφαλιστικών ταμείων της Μήλου.  Η ενότητα μας είναι η δύναμη μας.

 

Για το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Μήλου

 

Ο Πρόεδρος                                                                                                                   Ο Γραμματέας

 

Γ. Μάλλης                                                                                                                       Δ. Μαλαχίας

Αφήστε μια απάντηση