Δελτίο τύπου του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Μήλου

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΜΗΛΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μήλος 26.11.2022

Α.Π : 225

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Μήλου αισθάνεται την υποχρέωση να τοποθετηθεί σε δυο ζητήματα που έχουν κορυφαία σημασία για όλους τους συνταξιούχους της Μήλου, ανεξάρτητα αν είναι ή όχι μέλη του σωματείου μας.

Το πρώτο που ενδιαφέρει άμεσα τους συνταξιούχους όλης της Ελλάδας είναι το ζήτημα των συντάξεων μας. Οι συνταξιούχοι αποτέλεσαν το μεγαλύτερο θύμα των μνημονιακών περικοπών που εφαρμόστηκαν για πολλά χρόνια από διάφορες κυβερνήσεις. Οι συντάξεις μας έγιναν αντικείμενο ληστείας. Συντάξεις που είχαν πληρωθεί από τους ασφαλισμένους με τις εισφορές μιας ολόκληρης ζωής έμειναν οι μισές.

Όλα αυτά τα χρόνια μας κοροϊδεύουν με τα αναδρομικά των όσων μας πήραν. Έφτασαν, με διάφορες αποφάσεις των δικαστηρίων και των κυβερνήσεων να τα κουτσουρέψουν σε 11 μήνες του 2015. Αυτό μόνο για τις κύριες συντάξεις και όχι τις επικουρικές και τα δώρα, λες και αυτά  δεν περικόπηκαν. Κυρίως όμως με μια πρωτοφανή κίνηση για τα ελληνικά συνταξιοδοτικά χρονικά περιορίζουν τα αναδρομικά σε αυτούς και μόνο που είχαν κάνει αγωγή. Υποχρέωση της κυβέρνησης είναι να εφαρμόσει την απόφαση του δικαστηρίου σε όλους τους συνταξιούχους που είχαν περικοπές. Το είχαν υποσχεθεί οι υπουργοί από τις τηλεοράσεις και τώρα το ξεχνούν !  Είναι πολιτικό θέμα και όχι δικαστικό !

Απαιτούμε μαζί με όλους τους συνταξιούχους της Ελλάδας  την άμεση καταβολή σε όλους τους συνταξιούχους των αναδρομικών, επικουρικών και δώρων του 11μηνου  για το 2015.

Η σημερινή κυβέρνηση έκανε την προεκλογική εξαγγελία  της αύξησης των συντάξεων από τον Ιανουάριο του 2023 κατά 7,5 %.  Αύξηση μόνο στις κύριες και όχι στις επικουρικές συντάξεις.  Αύξηση 7,5 % μετά από 13 χρόνια περικοπών όταν ο πληθωρισμός τρέχει τώρα με 12 και 13 %.  Ένα εκατομμύριο συνταξιούχοι δεν θα πάρουν καμιά αύξηση γιατί με τον νόμο 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου)  φορτώθηκαν  την λεγόμενη «προσωπική διαφορά», νόμο που θα καταργούσε η σημερινή κυβέρνηση αλλά τον εφαρμόζει.  Για όλους αυτούς τους λόγους  η αύξηση αυτή δεν είναι παρά στάχτη στα μάτια μας. Μας τα έχουν πάρει όλα, μας επιστρέφουν ψίχουλα και μας  ζητούν να τους ευχαριστήσουμε !

Κλείνουμε αυτή την ανακοίνωσή μας με το ζήτημα της υγείας που για όλους τους συνταξιούχους  έχει τεράστια σημασία.  Η πρόσβαση σε ένα δημόσιο, δωρεάν και αξιοπρεπές σύστημα υγείας είναι δικαίωμα όλων των συνταξιούχων. Έχουμε πληρώσει γι’ αυτό. Αυτό που ζούμε είναι η υποχρηματοδότηση και υποβάθμιση της δημόσιας υγείας.  Η υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας και το μεγάλωμα του ιδιωτικού τομέα της υγείας. Εκεί που πρέπει να πληρώνουμε !

Σε αυτό το γενικότερο πλαίσιο το Κέντρο Υγείας Μήλου  λειτουργεί με χίλιες δυο δυσκολίες προσπαθώντας να ανταποκριθεί στις μεγάλες ανάγκες πρωτοβάθμιας υγειονομικής  περίθαλψης των πολιτών αλλά και των επισκεπτών της Μήλου, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες.  Η διοίκηση και στήριξη  του από τα υπεύθυνα όργανα της πολιτείας τόσο σε τοπικό όσο και σε κεντρικό επίπεδο δεν είναι αυτές που του επιτρέπουν να ασκήσει τον ρόλο του με τον καλύτερο τρόπο. Η ελλειμματική στελέχωση του με μόνιμους γιατρούς ειδικοτήτων και υγειονομικό προσωπικό κάνει το έργο του ακόμα δυσκολότερο.

Δηλώνουμε ακόμα μια φορά την αποφασιστικότητα μας για την εύρυθμη λειτουργία και αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Μήλου. Αυτός ο αγώνας έχει και θα έχει στην πρώτη γραμμή τους συνταξιούχους της  Μήλου.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Μήλου
Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας
Γ. Μάλλης Δ. Μαλαχίας

 

Αφήστε μια απάντηση