Δελτίο Τύπου του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Μήλου για το Κέντρο Υγείας Μήλου

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Μήλου είναι υποχρεωμένο να επανέλθει στο ζήτημα του Κέντρου Υγείας Μήλου. Αναφερόμαστε ειδικότερα στην πρωτοβουλία μας  για την συγκέντρωση, σε ανοιχτή επιστολή, των υπογραφών όλων των συλλόγων και σωματείων της Μήλου με το αίτημα της στελέχωσης του Κέντρου Υγείας Μήλου.

Αναλάβαμε αυτή την πρωτοβουλία επειδή η στελέχωση του Κέντρου Υγείας Μήλου αποτελεί το κεντρικό αίτημα του λαού της Μήλου σήμερα. Μας ενώνει όλους. Οι συνταξιούχοι της Μήλου με το σωματείο τους μπήκαν πρωτοπόροι σε αυτό τον αγώνα αφού η ελλιπής δημόσια υγειονομική περίθαλψη στο νησί τους αφορά άμεσα.

Η διατύπωση αυτού του αιτήματος στην ανοιχτή επιστολή ήταν απόλυτα σαφής  και συγκεκριμένη. Συνοδευόταν μάλιστα από κείμενο του σωματείου μας που ανέφερε, ανάμεσα σε άλλα : «….Είμαστε ενωμένοι όλοι οι κάτοικοι της Μήλου γι’ αυτό ! (το αίτημα της στελέχωσης με μόνιμους γιατρούς ειδικοτήτων του Κέντρου Υγείας Μήλου.) Πάνω από οποιαδήποτε πρόσωπα και πράγματα μας ενώνει όλους το δικαίωμα μας στην υγεία. Θα αγωνιστούμε γι’ αυτό !». Όλα τα παραπάνω έχουν βέβαια αποσταλεί και κοινοποιηθεί στους αρμόδιους φορείς, είναι δημοσιευμένα και διαθέσιμα στον καθένα.

Δυστυχώς όμως έγινε αυτές τις μέρες μια ατυχής δημόσια αναφορά στην επιστολή όλων των συλλόγων και σωματείων της Μήλου η οποία αδικεί το περιεχόμενο της. Αναφερόμαστε συγκεκριμένα στην ανακοίνωση της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Μήλου της 9/5 για το ζήτημα του Κέντρου Υγείας Μήλου  στην οποία, ανάμεσα σε άλλα, αναφέρεται : «….Η Διοίκηση της 2ης ΥΠΕ και ο πρόεδρος του Κ.Υ απορρίπτουν πεισματικά τη μετάθεση του Ηλία Αποστολόπουλου παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις, επιστολές και υπομνήματα τόσο της δημοτικής αρχής και του δημάρχου, όσο και 48 φορέων της Μήλου…..».

Η αναφορά αυτή δεν ανταποκρίνεται στο περιεχόμενο της ανοιχτής επιστολής που υπέγραψαν οι σύλλογοι και τα σωματεία της Μήλου και είναι όπως προαναφέραμε διαθέσιμη σε όλους. Πουθενά στο κείμενο δεν υπάρχει αναφορά στο ζήτημα της μετάθεσης στο Κέντρο Υγείας Μήλου του γιατρού, με ειδικότητα γενικής ιατρικής Ηλία Αποστολόπουλου. Αναφέρεται βέβαια πως : « Ιδιαίτερα οι ειδικότητες της Γενικής Ιατρικής και της Παιδιατρικής είναι απολύτως απαραίτητες για μια στοιχειώδη κάλυψη των αναγκών της πρωτοβάθμιας περίθαλψης που υπάρχουν στο νησί.» Απαιτούμε δηλαδή με προτεραιότητα γενικό γιατρό και παιδίατρο. Αυτό είναι το αίτημα. Το ποιοι θα είναι αυτοί είναι δευτερεύον. Ζητούμε την κάλυψη των θέσεων και δεχόμαστε οποιονδήποτε.

Η έκδοση λοιπόν αυτής της ανακοίνωσης για την αποκατάσταση της αλήθειας ήταν υποχρέωση μας. Υποχρέωση απέναντι στην υπογραφή των συλλόγων και σωματείων που υπέγραψαν την ανοιχτή επιστολή. Τονίζουμε βέβαια πως η ανακοίνωσή μας αυτή δεν διαπνέεται από το οποιοδήποτε πνεύμα αντιπαλότητας. Ενωμένοι όλοι σε αυτή την συγκυρία πρέπει να επιτύχουμε το στόχο μας. Την στελέχωση του Κέντρου Υγείας Μήλου. Το σωματείο μας δεν αντιπαρατίθεται αλλά και δεν ταυτίζεται με καμιά κομματική οργάνωση. Δεν του ανήκει αυτός ο ρόλος. Ταυτιζόμαστε και αγωνιζόμαστε για τα συμφέροντα των συνταξιούχων της Μήλου. Αυτόν τον δύσκολο αλλά και όμορφο δρόμο θα συνεχίσουμε να βαδίζουμε.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Μήλου

Ο Πρόεδρος       Ο Γραμματέας

Γ. Μάλλης          Δ.Μαλαχίας

Αφήστε μια απάντηση