Δελτίο τύπου του Επάρχου Μήλου κ. Ν.Βενάκη για το ακτοπλοϊκό των Δυτικών Κυκλάδων

Ο Έπαρχος της Π.Ε Μήλου κ. Νικόλαος Βενάκης, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Σίφνου κ.Νικόλαο Ποδενέ  επισκέφθηκαν  εχθές 29-11-2018 τον Υφυπουργό Ναυτιλίας κ. Σαντορινιό Νεκτάριο. Παρότι η επίσκεψη δεν ήταν προγραμματισμένη, ο Υφυπουργός μας δέχτηκε χωρίς ραντεβού σε ένα κλίμα συνεργασίας και θερμής υποδοχής.

Το βασικό θέμα της συζήτησης ήταν οι ιδιαιτερότητες και οι δυσκολίες της νησιωτικότητας που βιώνουν καθημερινά οι κάτοικοι των νησιών μας σε επίπεδο ακτοπλοϊκής επικοινωνίας με το λιμάνι του Πειραιά, κατά τη χειμερινή περίοδο.

Με την σύμφωνη γνώμη και του Διευθυντή Θαλάσσιων  Συγκοινωνιών, συμφωνήθηκε να επιδοτηθεί η γραμμή των Δυτικών Κυκλάδων  για πέντε (5) μήνες από Νοέμβριο 2019 μέχρι Μάρτιο 2019. Δόθηκε η υπόσχεση και συμφωνήθηκε  ότι στην επόμενη δρομολογιακή περίοδο θα εγκριθεί η επιχορήγηση για τους πέντε (5) μήνες οπότε και θα είναι δυνατή η σχεδόν καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση με το λιμάνι του Πειραιά.

Όσο αφορά στην τρέχουσα περίοδο, θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να προστεθεί ένα επιπλέον δρομολόγιο την εβδομάδα , που θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του Υπουργείου.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι η επίλυση του παραπάνω θέματος είναι μείζονος σημασίας για εμάς και πιστεύουμε ότι ο σχεδιασμός των ακτοπλοϊκών συνδέσεων, οφείλει να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των νησιωτών.

Ο Έπαρχος της Π.Ε Μήλου

Νικόλαος Βενάκης

Αφήστε μια απάντηση