Δελτίο τύπου της Δημοτικής Παράταξης «Κίμωλος, Νέα Πορεία Εμπρός»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δυστυχώς και με ευθύνη της Δημοτική Αρχής Κιμώλου για μία ακόμη φορά, αναβλήθηκε η συζήτηση επί της επιβολής των τελών και του προϋπολογισμού του Δήμου.

Την Τετάρτη 5 Μαΐου 2021, μέσα στην ίδια ημέρα η δημοτική αρχή Κιμώλου συγκάλεσε τρία απανωτά Δημοτικά Συμβούλια !!! καθορίζοντας ταυτόχρονα και τη χρονική διάρκεια αυτών ακόμη και σε μισή ώρα.

Η Δημοτική Αρχή μέσα από τις εισηγήσεις της και μόνο επιχείρησε να μετατρέψει τη συζήτηση επί τελών και του προϋπολογισμού σε μία απλή και διεκπεραιωτική διαδικασία καταγραφής πρόχειρων προβλέψεων, η οποία τελικά ουδέποτε ξεκίνησε.

Δυστυχώς διανύουμε ήδη τον πέμπτο μήνα του 2021 και προϋπολογισμός στο Δήμο Κιμώλου δεν έχει ακόμη ψηφιστεί.

Η ευθύνη, τα λάθη και οι παραλείψεις της δημοτικής αρχής Κιμώλου είναι τεράστιες. Οι συνεχείς αναβολές, τροποποιήσεις και συμπληρώσεις των θεμάτων τόσο της Οικονομικής Επιτροπής, όσο και των Δημοτικών Συμβουλίων έχουν οδηγήσει το Δήμο σε πρωτοφανή αδιέξοδα και καθυστερήσεις πληρωμών. Ο Δήμος Κιμώλου μοιάζει με πλοίο ακυβέρνητο.

Όλες αυτές οι καθυστερήσεις έχουν ως αποτέλεσμα ακόμα μεγαλύτερη ακινησία στην έναρξη μικρών και μεγάλων έργων στο Δήμο αλλά και ζωτικών δράσεων. Άμεση συνέπεια των ανωτέρω, είναι να κινδυνεύουν να απενταχθούν έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, να μην ξεκινήσουν νέα έργα, να μην υπάρχουν μελέτες για νέα ευρωπαϊκά προγράμματα που θα υλοποιηθούν, αλλά και γενικότερα να εμποδίζεται η εύρυθμη λειτουργία του Δήμου, λόγω της πρωτοφανούς ανυπαρξίας διαχειριστικής ικανότητας της δημοτικής αρχής Κιμώλου.

Προκειμένου κάποιοι να αποφύγουν τις ευθύνες τους σκοπίμως δημιουργούν την εντύπωση ότι για όλα φταίει η «κακιά» αντιπολίτευση που τάχα δεν ψηφίζει τα έργα. Οι ίδιες δε φωνές, σκόπιμα και προς παραπλάνηση των συμπατριωτών μας βαφτίζουν το δικαίωμα της Ειδικής Διοικητικής Προσφυγής των Δημοτικών Συμβούλων αλλά και οποιουδήποτε δημότη, σε «καταγγελία».

Ο Δήμαρχος Κιμώλου σε μία προσπάθεια συγκάλυψης του πρωτοφανούς πολιτικού και διαχειριστικού ελλείματος του ιδίου και της παράταξής του, αλλά και δημιουργίας εντυπώσεων, εδώ και καιρό κατηγορεί την αντιπολίτευση ότι προκαλεί ζημιά στο Δήμο. Μήπως άραγε φταίει η αντιπολίτευση που στο Δήμο δεν έχει δεν έχει γίνει κανένας απολογισμός από το 2016 στο Δήμο Κιμώλου; Σε αρκετά Δημοτικά Συμβούλια υποκριτικά καλούν την αντιπολίτευση τάχα σε συνεργασία, την οποία όμως ουσιαστικά δεν επιθυμούν και υπονομεύουν.

Δυστυχώς όμως ο τελικός αποδέκτης είναι οι κάτοικοι του νησιού μας. Θα πρέπει επιτέλους ο Δήμαρχος και η δημοτική του παράταξη, είτε να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων ανταποκρινόμενοι στο θεσμικό τους ρόλο, είτε να παραιτηθούν εφόσον αδυνατούν να ανταποκριθούν στις αυτονόητες ανάγκες του Δήμου μας, έστω και την ύστατη αυτή ώρα. Οφείλουμε να αναλάβουμε ο καθένας τις ευθύνες του και να εργαστούμε για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου και την πρόοδο του νησιού. Οι πολίτες μας ανέδειξαν εδώ, στο Δήμο, για να τους υπηρετήσουμε και να λύσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τα προβλήματά τους. Ήδη σήμερα έχουμε 6 Μαΐου και ακόμη δεν έχουν ψηφιστεί τα τέλη για το έτος 2021. Η Κίμωλος δεν αντέχει άλλο χωρίς προϋπολογισμό.

 

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Δημοτικής Παράταξης

«Κίμωλος, Νέα Πορεία Εμπρός»

 

Ιωάννης Βεντούρης

Ηλίας Τσακάλης

Αργυρώ Λογοθέτη

Αντώνιος Ζανέτης

Δείτε το δελτίο τύπου σε μορφή pdf

Αφήστε μια απάντηση