Δελτίου Τύπου της Δημοτικής Παράταξης “Κίμωλος, Νέα Πορεία Εμπρός” για τον προυπολογισμό

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

“Να μην λες ψεύδη, αλλά την αλήθεια”

 (Σόλων ο Αθηναίος, 639-559 π.Χ.)

 

Καλό θα ήταν ο κος Δήμαρχος Κιμώλου να μας πει επιτέλους την ΑΛΗΘΕΙΑ και να ακολουθήσει το ρητό του Σόλωνα, που έμεινε γνωστός στην ιστορία για τις μεταρρυθμίσεις που εισήγαγε στο αθηναϊκό πολίτευμα και αποτέλεσαν τον θεμέλιο λίθο της Δημοκρατίας.

Την ΑΛΗΘΕΙΑ… για το τι ακριβώς συμβαίνει και ακόμα δεν έχουμε «δει»… τον προϋπολογισμό του Δήμου για το 2022, τον οποίο θα έπρεπε να έχουμε ήδη ψηφίσει βέβαια.

Ας αφήσει κατά μέρος τις φθηνές δικαιολογίες, τις οποίες μεταφέρουν τα «προπαγανδιστικά παπαγαλάκια» του, στα καφενεία, στα σοκάκια και στα μπαρ του νησιού…

Είναι αστείο πραγματικά, αλλά θα σταθούμε σε μια δικαιολογία ιδιαίτερα: «…δεν φέρνω τον προϋπολογισμό 2022, γιατί η αντιπολίτευση θα κάνει προσφυγή….».

Η αντιπολίτευση δεν έχει κανένα λόγο να κάνει καμία προσφυγή, εάν όλα ακολουθήσουν την κείμενη δεοντολογία και είναι εναρμονισμένα με την αντίστοιχη νομοθεσία.

Δεν θα απαριθμήσουμε εκ νέου και επί του παρόντος, τις ερωτήσεις μας προς την Οικονομική Επιτροπή, για τις οποίες ακόμα περιμένουμε απαντήσεις, τόσο από το Δήμαρχο, όσο και το λογιστικό γραφείο που υποστηρίζει το Δήμο με «λεόντεια» οικονομική σύμβαση υποστήριξης.

Όμως, από ότι φαίνεται (ίσως;;;), υπάρχει κάποιο πρόβλημα, που αφορά σε προηγούμενες οικονομικές χρήσεις…

Εάν ναι, είμαστε πρόθυμοι να βοηθήσουμε. Δεν γίνεται ο Δήμος να μην έχει προϋπολογισμό και να έχει φτάσει Αύγουστος. Κυρίες και κύριοι της συμπολίτευσης, παλαμοκροτητές του Δημάρχου, τώρα κανονικά θα έπρεπε να συζητάμε για τον προϋπολογισμό του 2023!!!

Η ΚΙΜΩΛΟΣ δεν έχει την πολυτέλεια να περιπλανιέται σε αχαρτογράφητα νερά, «καπετάνιε»!!!

Κλείνοντας, ας μας επιτρέψει ο Δήμαρχος Κιμώλου, ως συμβουλή, να του υπενθυμίσουμε άλλο ένα ρητό του Σόλωνα:

“Μετριοπαθέστερο κάνει τον άρχοντα και επιεικέστερο τον τύραννο, εκείνος που θα μπορούσε να τους πείσει ότι προτιμότερο θα ήταν να μην κυβερνούν, παρά να κυβερνούν”.

 

Νήσος Κίμωλος, Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2022

 

ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης,

με την επωνυμία «Κίμωλος, Νέα Πορεία Εμπρός»

Ιωάννης Μ. Βεντούρης

Δείτε το δελτίο τύπου σε μορφή pdf

Αφήστε μια απάντηση