Δήλωση του Γιώργου μαρτάκη για το Γηροκομείο

Αγαπητές και Αγαπητοί Συνδημότες
η «περιπέτεια» του Γηροκομείου των τελευταίων ημερών είναι ένα αυθεντικό δείγμα της διοίκησης του Γεράσιμου Δαμουλάκη, γι’ αυτό αξίζει να το αναλύσουμε λίγο παραπάνω.
Από τις πρώτες ημέρες του έτους έως σήμερα, με αφορμή μια απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Γηροκομείου με ημερομηνία 31 Δεκεμβρίου 2018 που εμφάνιζε παρόντες Μέλη του που ήταν στην Αθήνα ή άλλα που έχουν παραιτηθεί, και δημοσιοποιήθηκε, ο «αξιαγάπητος» και «νοικοκύρης» Δήμαρχος Γεράσιμος προέβη σε δηλώσεις και επιστολές στα τοπικά μέσα.
Δηλώσεις και επιστολές του με ιδιαίτερο ενδιαφέρον γιατί αναδεικνύεται ο τρόπος που διοικεί και πράττει τα τελευταία 8 χρόνια ως Δήμαρχος Μήλου. «Τσαπατσουλιά, πονηριά, καταγγελίες, απειλές, μαγκιές, φωνές και κραυγές» σε θέματα που απαιτούν απλώς συνεννόηση και καθαρές κουβέντες.
Αυτή η τακτική του αγαπητού Γεράσιμου είναι που στάθηκε εμπόδιο να λυθούν μεγάλα προβλήματα όπως η έλλειψη βασικών υποδομών που απαιτούσαν συνεννόηση και κινητοποίηση της κεντρικής διοίκησης και της εκάστοτε κυβέρνησης. Αλλά ο Γεράσιμος περισσότερο τσακώνεται και λιγότερο λύνει προβλήματα.
Από την ανάγνωση του ρεπορτάζ αλλά και των δηλώσεων του Γεράσιμου γίνονται αντιληπτά τα κάτωθι:
1 ον Είτε με την 31η Δεκεμβρίου 2018, με την πλασματική απόφαση που εμφανίστηκε, είτε 1,5 χρόνο πριν όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, προσπαθεί στα κρυφά να αλλάξει τη χρήση του Γηροκομείου.
2ον Η αλλαγή της χρήσης του Γηροκομείου είναι σε αντίθεση με τη βούληση των Ρίτσων η οποία πρέπει καταρχήν να γίνει σεβαστή.
3ον Η επέκταση της χρήσης, δηλαδή η διατήρηση ενός μέρους του κτιρίου ως Γηροκομείο και η παράλληλη φιλοξενία κοινωνικών δομών του Δήμου ή Εθελοντών του νησιού μας, όπως είναι η πραγματικότητα σήμερα, είναι μια λύση που συνθέτει και τη βούληση των Ρίτσων και τις ανάγκες της κοινωνίας μας.
4ον Κάθε άλλη σκέψη ή ιδέα περαιτέρω αλλαγής πρέπει αφενός να διατηρεί τον κοινωφελή χαρακτήρα και αφετέρου να ληφθεί με δημόσιο διάλογο, εντός και εκτός του Δημοτικού Συμβουλίου, με συναίνεση και εφόσον αυτή επιτευχθεί. Ειδάλλως η κατάσταση πρέπει να παραμείνει έως έχει και ο Δήμος να φροντίζει για τη συντήρηση του κτιρίου και των υποδομών του και την εξυπηρέτηση των δημοτών.
Σχετικά με τα δημοσιεύματα:
• εάν πράγματι ο Γεράσιμος προσπάθησε την απόφαση πριν από 1,5 χρόνο να την επικαιροποιήσει την 31η Δεκεμβρίου 2018 επειδή βρήκε δικηγόρο με την προβλεπόμενη στην απόφαση αμοιβή να κάνει τη δουλειά,
• εάν μόλις μαθεύτηκε και τον «έπιασαν με τι γίδα στον ώμο» γιατί ορισμένα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου τα εμφάνιζε παρόντα ενώ όχι μόνον ήταν απόντες αλλά και εκτός Μήλου, έκανε πίσω σε συνεννόηση με την υπάλληλο του Γηροκομείου για να της φορτώσει την αβλεψία,
• εάν έχει πρόταση να ενοικιάσει τον ένα όροφο σε ιδιώτη και επειδή ξεσηκώθηκε θύελλα αντιδράσεων τα μαζεύει δεν μου προξενούν εντύπωση, έχουν γίνει πολλά κωμικοτραγικά τα τελευταία 8 χρόνια.

Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο τρόπος που κάνουμε τα πράγματα και όχι αυτά καθαυτά δείχνουν το χαρακτήρα και το ποιόν καθενός μας. Ας το αναλογιστούμε, έχουμε την ευκαιρία να αλλάξουμε τα πράγματα προς το καλύτερο.

Αφήστε μια απάντηση