Δήλωση Αντιδημάρχου Μήλου, Φραγκίσκου Ζούλια

Μετά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μήλου, ακολούθησε ψευδής δήλωση για την άνοδο της τιμής του νερού στους καταναλωτές. Η σχετική Απόφαση ΔΕΝ αφορούσε τους καταναλωτές αλλά την τιμή προμήθειας του νερού για το Δήμο.
Υπολογίζοντας τη συνολική άνοδο των τιμών όλων των αγαθών και υπηρεσιών σε παγκόσμιο επίπεδο λόγω της αύξησης της τιμής ενέργειας, αιτήθηκε ο μοναδικός παραγωγός και τροφοδότης νερού Αιολική Μήλου Α.Ε. την αύξηση για το Δήμο της προμήθειας/αγοράς του νερού κατά 0,77€/κυβικό(συνολική τιμή 2,57€/κυβικό) που προβλέπεται από την αρχική σύμβαση του 2007.
Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και της Οικονομικής Επιτροπής ορίστηκε ως δικηγόρος που θα εκπροσωπεί τον Δήμο για την διαπραγμάτευση στο θέμα του νερού ο κ.Γ.Κατρούγκαλος.
Σε αντίθεση με την αδράνεια των ενεργειών της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, κάνουμε μελέτες για δημιουργία λιμνοδεξαμενών που συλλέγουν βρόχινο νερό και χρηματοδότηση Δημοτικής αφαλάτωσης προκειμένου να μειωθεί το κόστος νερού και να προκύψουν εναλλακτικές λύσεις. Προχωρήσαμε στην κατασκευή νέων αποθηκευτήρων νερού που θα τοποθετηθούν στον Αι-Γιάννη, στη Βουνάλα του Π. Τριοβασάλου και στη Βουνάλα του Τριοβασάλου, χρηματοδότηση νέων δικτύων νερού και αντικατάσταση παλαιών (εσωτερικα δίκτυα στα Πολλώνια, Πλάκας και Αδάμαντα καθώς και νέο δίκτυο σε Μανδράκια και Φυροπόταμο). Ενισχύσουμε και αντικαθιστούμε τμήματα παλαιών δικτύων προς Πολλώνια και Ζεφυρία.
Σε κάθε δρόμο που επισκευάζουμε, παρεμβαίνουμε βελτιώνοντας τα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης.
Επίσης, δεν αναφέρθηκε σε κανένα δελτίο τύπου της Δημοτικής Αρχής μας η φράση “τα καλύτερα έρχονται” αλλά “η προσπάθεια συνεχίζεται”. Μάλλον η πρώτη πρόταση σας βόλεψε για τον δικό σας άστοχο επίλογο.
Συνεπώς, Κύριε Δαμουλάκη, μη συγκρίνετε ανόμοιες πολιτικές διαχείρισης των θεμάτων της Μήλου γιατί παραλάβαμε μια καταστροφική οικονομική και περιβαλλοντική πορεία, την αναστρέψαμε και την εξελίξαμε σε ραγδαία θετικά ανοδική.
Το μοναδικό πράγμα που σας κάνει να υπερτερείτε είναι -σαφώς- ο αδιαμφισβήτητα πολύς ελεύθερος χρόνος σας για τα “καφενεία” του Facebook.
Ο Αντιδημάρχος Μήλου,
Φραγκίσκος Ζούλιας

Αφήστε μια απάντηση