Απάντηση του Αβέρκη Γαϊτανή στον Νίκο Μάλλη

Αγαπητέ Νίκο

Λυπάμαι που πρέπει να επικοινωνήσουμε μ αυτό τον τρόπο, και όχι καθισμένοι όλοι μαζί παρέα, αλλά μετά τις δικές σου ανακοινώσεις είναι αναγκαία μια έγγραφη απάντηση.
Στο σημείο αυτό, καλό είναι να θυμηθούμε μερικά πράγματα, πριν προσπαθήσουμε να καταλήξουμε στα όποια συμπεράσματα:
1)   Αναφορικά με το θέμα του λιμενικού έργου , είναι σε όλους γνωστή η προεκλογική  θέση της παράταξης, όπως ανακοινώθηκε στην ομιλία μας στα Πολλώνια:
«Αναγνωρίζουμε ότι το έργο που πρόκειται να γίνει έχει σφάλματα και παραλείψεις, αλλά στο στάδιο που βρίσκεται πλέον, καλό είναι να ολοκληρωθεί και να εργαστούμε παράλληλα για την βελτίωσή και συμπλήρωσή του (προστασία από ανέμους, οδικό δίκτυο)».
Η θέση αυτή παραμένει και ως σήμερα καθώς ούτε από σένα αλλά ούτε και από κάποιον άλλο ζητήθηκε να τροποποιηθεί.
2) Όταν εσύ διαφοροποιήθηκες από την παραπάνω θέση, με προσωπική σου απόφαση και χωρίς να συζητήσεις μαζί μας, ζήτησες επανειλημμένως συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, προσδοκώντας την υποστήριξη της παράταξης, σε κάτι όμως που δεν αποτελεί και  δική της θέση. Παρ’ όλα αυτά, αναγνωρίζοντας το δικαίωμα της διαφοροποίησης, κανείς από μας δεν απαίτησε να ταυτιστείς με την ομαδική αυτή θέση.
Τουναντίον, εγώ προσωπικά σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις με τον δήμαρχο και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου ( ζήτα επιβεβαίωση), ζήτησα να έρθει το θέμα για συζήτηση ώστε να έχεις την ευκαιρία να αναπτύξεις τις απόψεις σου.
Μην ξεχνάς άλλωστε ότι σε συνόδεψα και σε συνεδρίαση του Λιμενικού Ταμείου, ζητώντας το ίδιο πράγμα και από το διοικητικό του συμβούλιο.
3. Αναφέρεις ότι αισθάνεσαι προσβεβλημένος και μειωμένος, προσωπικά όμως δεν βλέπω το παραμικρό που να ενισχύει αυτή την πεποίθηση.
Ενδεχομένως αν είχες έρθει να συζητήσουμε όλοι μαζί πριν προχωρήσεις σε μεμονωμένες ενέργειες να είχαμε εντοπίσει κάτι και να αποφεύγαμε τα χειρότερα.
Εσύ όμως ούτε την πρόθεσή σου να ανεξαρτητοποιηθείς δεν μας γνώρισες με αποτέλεσμα να την μάθουμε από τα ΜΜΕ.
Φίλε Νίκο, σε μια εποχή που το νησί μας έχει τεράστιες ανάγκες, και μεις προτείναμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να συζητήσουμε και να παλέψουμε για τα προβλήματά του, η επιλογή των μεμονωμένων προσπαθειών μόνο να αποδυναμώσει την συνολική προσπάθεια μπορεί.
Εμείς θα συνεχίσουμε να σε βλέπουμε σαν ένα φίλο και δικό μας άνθρωπο που κάθεται δίπλα μας και έχει το δικαίωμα να λειτουργεί ανεξάρτητα, κάτι που έτσι κι αλλιώς ίσχυσε και μέχρι χθες”.

Αβέρκιος Γαϊτανής
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΛΟ

Αφήστε μια απάντηση