Ανακοίνωση του Σ.Ε.Β Μήλου για την διαχείριση πνευματικών δικαιωμάτων μουσικής

O Σ.Ε.Β Μήλου, σας ενημερώνει σχετικά με τα πνευματικά δικαιώματα σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από τον Οργανισμό Πνευματική  Ιδιοκτησία   τα παρακάτω:

Το Υπουργείο Πολιτισμού και συγκεκριμένα ο Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας αναφέρει επακριβώς με την αρ. πρωτ. 35610 ότι στον τομέα της μουσικής, οι οργανισμοί συλλογικής διαχείρισης που εκπροσωπούν συνθέτες και στιχουργούς είναι η Αυτοδιαχείριση και πλέον η Ειδική Υπηρεσία Έκτακτης διαχείρισης (ΕΥΕΔ) του Ο.Π.Ι, η οποία έχει αναλάβει τη διαχείριση των δικαιωμάτων των δικαιούχων – πρώην μελών της ΑΕΠΙ, η άδεια της οποίας ανακλήθηκε με την υπ’ αριθ. ΥΠΠΟΑ/Γρ Υπ/224747/4952 (Β’ 1767/17.5.2018) απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού και Αθλητισμού. Με την υπ’ αριθ. ΥΠΠΟΑ/ΓΔΔΥΗΔ/ΔΔΑΔ/ΤΔΥΕΦ 262844/18408/13772/689 (Β’ 2085/07.06.2018) υπουργική απόφαση, πραγματοποιήθηκε η ανάθεση της διαχείρισης των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας των δικαιούχων – πρώην μελών της ΑΕΠΙ στην ΕΥΕΔ.

Προκειμένου, λοιπόν μια επιχείρηση να χρησιμοποιεί και να εκτελεί νομίμως εκπροσωπούμενο ρεπερτόριο – δηλαδή, μουσικά έργα οι δικαιούχοι των οποίων (συνθέτες και στιχουργοί) εκπροσωπούνται από τους ανωτέρω φορείς, θα πρέπει να προμηθευτεί την έγγραφη άδεια δημόσιας εκτέλεσης μουσικής από την ΕΥΕΔ και την Αυτοδιαχείριση, και να καταβάλλει τις προβλεπόμενες, κατά τα ισχύοντα αμοιβολόγιά τους, αμοιβές για την χρήση των έργων. Η χωρίς άδεια δημόσια εκτέλεση μουσικών έργων συνεπάγεται την επιβολή κυρώσεων σύμφωνα με το 11Ο κεφάλαιο του ν. 2121/1993.Οποιαδήποτε σύμβαση ή συμφωνία είτε με την Αυτοδιαχείριση είτε με την ΕΥΕΔ με φορέα ή με χρήστη, υποχρεούται  όπως αναφέρει το υπουργείο να πληρώνεται και η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ και η ΕΥΕΔ και τα συγγενικά δικαιώματα GEA. Μπορούν οι  συνάδελφοι να ενημερωθούν από το αρμόδιο τμήμα Ο.Π.Ι.(Οργανισμός ΠνευματικήςΙδιοκτησίας) στο τηλέφωνο : 2132147800 και στην σελίδα του ΟΠΙ στο www. οpi.gr

Για το Δ.Σ. του ΣΕΒ Μήλου
Ο Πρόεδρος Η Γ. Γραμματέας
Μάλλης Ιωάννης Ζούλια Αικατερίνη

 

Αφήστε μια απάντηση