Ανακοίνωση του Δήμου Μήλου για τον κορωνοϊό

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΗΨΗΣ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΗΛΟΥ

ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ (COVID 19)

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τη μετάδοση του κορωνοϊού στη χώρα μας, σε συνέχεια των οδηγιών που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και βάσει των αποφάσεων του Υπουργείου Υγείας, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της Επιτροπής Υγείας Δήμου Μήλου για τον πρόληψη και τον περιορισμό μετάδοσης του κορωνοϊού, σας κάνουμε γνωστά τα εξής:

  1. Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για δύο (2) εβδομάδες (έως τις 25.03.20).
  2. Αναστέλλεται η λειτουργία του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και του Παιδικού Σταθμού για δύο (2) εβδομάδες.
  3. Αναστέλλεται η δυνατότητα χρήσης κοινόχρηστων Δημοτικών χώρων, όπως οι Παιδικές Χαρές και το Δημοτικό Στάδιο (ανοιχτοί και στεγασμένοι χώροι) για λόγους πρόληψης, μέχρι νεωτέρας.
  4. Αναστέλλεται η λειτουργία του ΚΑΠΗ Δήμου Μήλου για τις επόμενες τέσσερις (4) εβδομάδες, με κύριο στόχο την προστασία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.
  5. Αναστέλλεται η λειτουργία του Κοινωνικού Ανταλλακτηρίου για διάστημα τεσσάρων (4) εβδομάδων, καθώς και η παραλαβή ρούχων.
  6. Αναβάλλονται όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις, ομιλίες και δράσεις ενημέρωσης για διάστημα τεσσάρων (4) εβδομάδων.
  7. Περιορίζονται οι ώρες εξυπηρέτησης κοινού από τις Υπηρεσίες του Δήμου Μήλου, αυστηρώς μεταξύ 9.00 με 13.00 για τις εξαιρετικές περιπτώσεις όπου η φυσική παρουσία κρίνεται απαραίτητη.

Λαμβάνονται καθολικά μέτρα προστασίας για τον περιορισμό της μετάδοσης του ιού στην κοινότητα και σ΄ αυτό συνεισφέρει η ελαχιστοποίηση των μετακινήσεων, όπου δεν υπάρχει επιβεβλημένη ανάγκη.  Για το λόγο αυτό, παρακαλούνται οι δημότες μας, όπως περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις. Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τις υπηρεσίες του Δήμου, καλό θα ήταν να προηγείται τηλεφωνική επικοινωνία, προκειμένου να αξιολογείται το αίτημα και να αποφεύγεται η μετάβαση στο χώρο. Οι Δημοτικοί Υπάλληλοι θα δίνουν τις απαραίτητες πληροφορίες και όπου δύναται, η εξυπηρέτηση θα παρέχεται τηλεφωνικά.

Τηλέφωνα εξυπηρέτησης κοινού:

  • 22873 60100 για Διοικητικές, Οικονομικές, Τεχνικές, Υπηρεσίες Καθαριότητας κ.α.
  • 22870 22149 για Κοινωνικές Υπηρεσίες
  • 22870 22202 για Υπηρεσίες ΕΦΚΑ – ΟΓΑ
  • 22870 22130 για Λιμενικό Ταμείο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ  ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ (ΦΕΚ 55/11.03.2020)

  • Οι δικαιούχοι επιδομάτων ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης) και Στέγασης που βρίσκονται σε μήνα ανανέωσης και είχαν υποβάλει αίτηση μέσω του Κέντρου Κοινότητας ή του Δήμου, παίρνουν παράταση της επιδότησης για ένα (1)μήνα.
  • Η υποβολή αιτήσεων για το Επίδομα Γέννησης παρατείνεται έως 30 Απριλίου 2020.

Για όλα τα παραπάνω μέτρα θα υπάρξει επαναξιολόγηση και νέα ενημέρωση, σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμόδιων κρατικών φορέων.

Ενημερωτικό υλικό:

-Οδηγός της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας με τα μέτρα πρόληψης – αποφυγής και περιορισμού διάδοσης  του κορωνοϊού( COVID- 2019).(Πηγή: www.civilprotection.gr)

– Αναλυτικές πληροφορίες για τον κορωνοϊό από τον ΕΟΔΥ: https://eody.gov.gr/neos-koronaios-covid-19/

– Σημαντικές οδηγίες για ταξιδιώτες και γεωγραφικός χάρτης κατανομής των κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ: https://eody.gov.gr/neos-koronaios-covid-19-odigies-gia-taxidiotes/

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΗΛΟΥ

ΜΙΚΕΛΗΣ  ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

Αφήστε μια απάντηση