Ανακοίνωση για τη λειτουργία του Παιδικού Σταθμού Μήλου λόγω κρούσματος κορωνοϊού

Σήμερα Δευτέρα 31.01.2022, στον Παιδικό Σταθμό Δήμου Μήλου, διαπιστώθηκε επιβεβαιωμένο κρούσμα covid-19 σε παιδάκι. Για λόγους πρόληψης ενημερώθηκαν οι οικογένειες των παιδιών που φιλοξενούνται στον Παιδικό Σταθμό, προκειμένου να ελεγχθούν με διαγνωστικό rapid test.
Σύμφωνα με τις από 17.09.21 οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) σχετικά με τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται για τις στενές επαφές επιβεβαιωμένου περιστατικού covid 19, συστήνεται εντατικοποίηση των μέτρων πρόληψης διασποράς του ιού στο Σταθμό, ενημέρωση/ευαισθητοποίηση του προσωπικού και των οικογενειών των παιδιών, με αυξημένη επαγρύπνηση για την έγκαιρη αναγνώριση ατόμων που ενδεχομένως εκδηλώσουν συμπτώματα συμβατά με τη νόσο covid-19.
Οι στενές επαφές του ύποπτου περιστατικού προσέρχονται κανονικά στο Σταθμό με οδηγία για στενή παρακολούθηση της υγείας τους και το τμήμα λειτουργεί κανονικά.
Συνεπώς, ο Παιδικός Σταθμός Δήμου Μήλου θα συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του, συστήνοντας πάραυτα στις οικογένειες που τα παιδιά τους παρακολουθούν στο Σταθμό, ιδιαίτερη προσοχή στην εκδήλωση ύποπτων συμπτωμάτων και άμεσο διαγνωστικό έλεγχο.
Η ψυχραιμία, η πρόληψη, μα πάνω απ΄ όλα η υπεύθυνη αντιμετώπιση της υπόνοιας κρουσμάτων είναι ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης του covid 19.
ΔΗΜΟΣ ΜΗΛΟΥ

Αφήστε μια απάντηση