Ένα υπέροχο food festival με οικολογικές ανησυχίες φέρνει την κουζίνα των νησιών του Αιγαίου στο κέντρο της Αθήνας. Αυτήν την Παρασκευή τρώμε Μήλο!

Η αλήθεια είναι πως αργήσαμε λίγο να το ανακαλύψουμε, καθώς αυτό το υπέροχο food festival “τρέχει” από τον προηγούμενο μήνα, όμως κάλλιο αργά παρά ποτέ. Το 360 Degrees στο Μοναστηράκι φιλοξένησε και φιλοξενεί συνολικά 16 εστιατόρια του Αιγαίου στην καρδιά της πόλης σε διαφορετικές βραδιές, ενώ τα έσοδα διατίθενται στο φορέα Aegean Rebreath η οποία υλοποιεί σημαντικές δράσεις για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Αυτήν την Παρασκευή λοιπόν 6 Μαρτίου μπορούμε να απολαύσουμε λίγη Μήλο στο πιάτο μας και συγκεκριμένα από το εστιατόριο Αλευρόμηλος του σεφ Βασίλη Παπικινού. 

Το εστιατόριο Αλευρόμηλος-Κυκλαδίτικη Κουζίνα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή εστιατόρια της πανέμορφης Μήλου με τον σεφ και ιδιοκτήτη του Βασίλης Παπικινό να πρεσβεύει την τοπική κουζίνα με μικρές δημιουργικές πινελιές, που αναδεικνύουν ακόμη περισσότερο το χαρακτήρα και την προσωπικότητα των γεύσεων του τόπου του. Το μενού της βραδιάς είναι το εξής:

Μετά τη Μήλο, θα ακολουθήσει η Σέριφος στις 8 Μαρτίου με το υπέροχο εστιατόριο Της Καλής να προσγειώνεται από το λιμάνι της Σερίφου στο 360. Αξίζει να σημειωθεί πως η ομάδα του 360 από την ημέρα έναρξης του φεστιβάλ αποφάσισε να προσφέρει υπηρεσίες χωρίς πλαστικά μίας χρήσης και σε συνεργασία με την Aegean Rebreath προσκαλούν και άλλες γειτονικές επιχειρήσεις του Μοναστηρακίου να υιοθετήσουν ανάλογες πρακτικές.

Για περισσότερα tidbits και γευστικές ανταποκρίσεις τη στιγμή που συμβαίνουν ακολουθήστε το @kounelly στο Instagram.

* Tidbit : a small piece of food
: a small piece of news or interesting information

Πηγή : madam figaro

Αφήστε μια απάντηση