Χαιρετισμός Δημάρχου Μήλου & Προέδρου της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης Κ.Ε.Δ.Ε., για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού και την Παγκόσμια Ναυτική Ημέρα

Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού σήμερα και η αντίστοιχη Παγκόσμια Ναυτική Ημέρα αύριο, αποτελούν για την Ελλάδα μας ημέρες με βαρύνουσα σημασία, καθώς τόσο ο Τουρισμός όσο και η Ναυτιλία, αποτελούν βασικούς πυλώνες στήριξης της εθνικής μας οικονομίας.

Παράλληλα, είναι δύο τομείς, άρρηκτα συνδεδεμένοι μεταξύ τους  λόγω των μοναδικών στοιχείων του τουριστικού προϊόντος, της νησιωτικότητας και του εύρους  της ακτογραμμής  που περιβάλλουν τη χώρα μας.

Οι Έλληνες διδάξαμε τη φιλοξενία από τους αρχαιότατους χρόνους και την προσφέρουμε απλόχερα ακόμα και τώρα στα εκατομμύρια των επισκεπτών μας. Λαός με μεγάλη ναυτική παράδοση, συμβάλαμε και εξακολουθούμε να το κάνουμε ακόμα, στη γνωριμία των πολιτισμών, στην ανάπτυξη του εμπορίου και στη φιλία των λαών.

Με την ιδιότητά μου, ως Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης της ΚΕΔΕ, θέλω με την ευκαιρία αυτών των δύο σημαντικών παγκόσμιων ημερών να ευχαριστήσω όσους εργάζονται για τον Τουρισμό και τη Ναυτιλία, συμβάλλοντας καθοριστικά στη στήριξη της ελληνικής οικονομίας. Μια συμβολή, που ειδικά σε αυτούς τους χαλεπούς, για τα οικονομικά της χώρας και των Ελλήνων  καιρούς, μπορούν να κρατούν την πατρίδα ακόμα ψηλά. Μια προσπάθεια στην οποία, εμείς οι άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης, στεκόμαστε Αρωγοί, Συμπαραστάτες, Συναγωνιστές και Μπροστάρηδες.

Ως Δήμαρχος Μήλου, ευχαριστώ όλους τους συμπατριώτες μου που συστρατεύτηκαν στη στοχευμένη προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής Μήλου για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος του νησιού μας, με αποτέλεσμα τις συνεχείς διακρίσεις της Μήλου στο παγκόσμιο τουριστικό στερέωμα. Η Μήλος, το νησί που έχει μάθει να επιβραβεύει όσους το επιλέγουν ως προορισμό διακοπών τους, κάνοντας το ταξίδι “εμπειρία”. Ένα νησί ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ (milos phenomenon) που μαζί με τα εκατομμύρια των φίλων του, αγωνίζεται και για τον επαναπατρισμό της ξενιτεμένης θεάς του Αφροδίτης, από το μουσείο του Λούβρο.

Αφήστε μια απάντηση