Τα συγχαρητήριά  του εξέφρασε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κ. Μ. Γλυνός στον αντιδήμαρχο Κύθνου, πρόεδρο του Δικτύου ΔΑΦΝΗν για την ένταξη της Κύθνου στο έργο «Κύθνος – Έξυπνο Νησί», προϋπολογισμού 8 εκατ. ευρώ.

Τα συγχαρητήριά  του εξέφρασε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κ. Μανώλης Γλυνός στον αντιδήμαρχο Κύθνου, πρόεδρο του Δικτύου Αειφόρων Νήσων (ΔΑΦΝΗ) και υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο με την παράταξη «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» κ. Γιώργο Ηλιού, για την ένταξη της Κύθνου στο έργο «Κύθνος – Έξυπνο Νησί»,προϋπολογισμού 8 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για ένα σπουδαίο έργο, που όπως τόνισε ο κ. Γλυνός προωθεί την τεχνολογική καινοτομία λύσεων για την   αναβάθμιση και ολοκληρωμένη διαχείριση των τοπικών υποδομών ενέργειας, υδατικών πόρων, αποβλήτων, μεταφορών και οδοφωτισμού.

Ο   κ. Γλυνός εξήρετο έργο που επιτελείτο  Δίκτυο Αειφόρων Νήσων – ΔΑΦΝΗ, το οποίο εδώ και πάρα πολλά χρόνια δημιουργεί και προωθεί τις προϋποθέσεις για την από κοινού διαμόρφωση μιας στρατηγικής  για  την  ισόρροπη και σωστή ανάπτυξη στα νησιά του Αιγαίου, μέσα από την αειφορίακαι τις νέες τεχνολογίες, οι οποίες είναι το σημερινό ζητούμενο.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης ανέφερε επίσης στον κ.Ηλιού, ότι  το συγκεκριμένο έργο είναι ιδιαιτέρως σημαντικό για την Κύθνο και την περεταίρω ανάπτυξή της επισημαίνοντας ότι τέτοιες   πρωτοβουλίες θα πρέπει να υιοθετήσουν, να εντάξουν και να προωθήσου τα νησιά του Ν. Αιγαίου και προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθεί ως επόμενη περιφερειακή αρχή.

Από την πλευρά του ο κ. Ηλιού ευχαρίστησε τον κ. Γλυνό επισημαίνοντας ότι οι κοινές ανησυχίες για το μέλλον των νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου αλλά και το κοινό όραμα για την ανάπτυξή τους, είναι οι λόγοι για τους οποίους συμπορεύεται σε αυτόν τον προεκλογικό αγώνα με τη «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου».

«Είμαι μέλος μίας γενιάς που έχει πληγεί όσο καμία στα χρόνια της κρίσης, μία γενιά που αυτή τη στιγμή βρίσκεται είτε στις μεγάλες πόλεις της Ευρώπης και της Αμερικής είτε προσπαθεί να επιβιώσει στους δύσκολους καιρούς που βιώνουν τα αστικά κέντρα στην Ελλάδα. Πάραυτα εδώ και 7 χρόνια επέλεξα το δρόμο της επιστροφής στο νησί μου, στο νησί που με γέννησε και με άνδρωσε, ρισκάροντας πολλά αλλά ποντάροντας  στην αγάπη για τον τόπο και την οικογένειά μου, κόντρα σε δυσκολίες και προβλήματα που προκύπτουν κατά την διαβίωση σε ένα μικρό νησίτων Κυκλάδων.

Στα 29 μου,  άπειρος αλλά με πολλή όρεξη και όνειρα ανταποκρίθηκα στο κάλεσματουΣταμάτη Γαρδέρη και ο κόσμος με τίμησε με τον καλύτερο τρόπο. Συμπορευόμενος για 5 χρόνια με τον δήμαρχο Κύθνου και σύσσωμοτο Δημοτικό   Συμβούλιο θεωρώ ότι κάναμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να αναπτυχθεί το νησί μας και να γίνει ένα καλύτερο μέρος διαβίωσης για όλους. Μέσα από το Δίκτυο ΔΑΦΝΗ γνώρισα και αφουγκράστηκα σχεδόν όλους τους αυτοδιοικητικούς του Νοτίου Αιγαίου, προσπαθώντας μέσα από τις δράσεις του Δικτύου να υποστηρίξω στο μέτρο του δυνατού, τα τεχνικά θέματα που αντιμετωπίζουν οι μικροί και υποστελεχωμένοι Δήμοι της Περιφέρειάς μας. Στα 34 μουπλέον και έχονταςτην εμπειρία μίας αυτοδιοικητικής θητείας από πολλαπλές θέσεις ευθύνης, δεν θα μπορούσα να αρνηθώ το κάλεσμα του Μανώλη Γλυνού, διότι με την ιδιοσυγκρασία και την   προσωπικότητά του συνασπίζει όλα αυτά που ονειρεύομαι για τον τόπο μου και αγωνίζομαι για αυτά… Δημοκρατία, συνεργασία, συναίνεση, και συνεννόηση, με επίκεντρο τον άνθρωπο που διαβιώνει365 ημέρες στα νησιά μας. Έχω χαρά   αλλά   και   μεγάλο   αίσθημα   ευθύνης που θα συμμετέχωσε  αυτήν την μεγάλη «Συμμαχία   Νοτίου Αιγαίου»,συμπορευόμενος με τον Μανώλη Γλυνό αλλά και τους εξαίρετους συνυποψηφίους μου».

Από το Γραφείο Τύπου

Αφήστε μια απάντηση