Στον Μηλιό Πέτρο Ζούλια το βραβείο σκηνοθεσίας για την “Μαρίκα”

Πραγματοποιήθηκαν στο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας»  η Τελετή Απονομής των Βραβείων «Κάρολος Κουν» και των Βραβείων Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής 2020/21, η οποία διοργανώνεται από τον Δήμο Αθηναίων μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και την Ένωση Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών.

Ο θεσμός, που φέτος συμπληρώνονται 26 χρόνια από τη γέννησή του, αποτελεί προϊόν συνεργασίας του Δήμου Αθηναίων και της Ενώσεως Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών, ενός από τα παλαιότερα πνευματικά σωματεία της χώρας (έτος ιδρύσεως 1928), και έχει σκοπό την αμερόληπτη ανάδειξη και στήριξη της καλλιτεχνικής δημιουργίας, αλλά και της επιστημονικής της τεκμηρίωσης.

Η διοργάνωση συμβάλλει στη διατήρηση της πολιτιστικής φυσιογνωμίας της πρωτεύουσας και στην τόνωση της πνευματικής ζωής στην περιφέρεια και τη διεθνή προβολή της ελληνικής δημιουργίας, μέσω ειδικών κατηγοριών τιμητικών διακρίσεων.

O Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης απένειμε το Βραβείο «Κάρολος Κουν» Σκηνοθεσίας Ελληνικού Έργου στον Πέτρο Ζούλια για την παράσταση «Μαρίκα», εμπνευσμένη από τη μυθιστορηματική ζωή και το έργο της Μαρίκας Κοτοπούλη. Η παράσταση με πρωταγωνίστρια την Νένα Μεντή στο ρόλο της Μαρίκας Κοτοπούλη και τους: Τζένη Σκαρλάτου, Νεφέλη Κουρή , Γιώργο Δεπάστα, Μάκη Πατέλη, Μαριάννα Τουντασάκη, Γιάννη Σίντο, Γιώργο Λόξα και Ναταλία Αθανασιάδη, ανέβηκε στο Θέατρο Χώρα με μεγάλη επιτυχία και εντυπωσίασε κοινό και κριτικούς.

Ο Πέτρος Ζούλιας εκτός από την Νένα Μεντή και τους συνεργάτες του, ευχαρίστησε την σύντροφό του και παραγωγό του Τζέλα Ζούλια, “που τόσα χρόνια στηρίζει το δύσκολο αγώνα και το ταξίδι αυτό που κάνουμε στο θέατρο Χώρα, με προτεραιότητα το ελληνικό έργο” όπως είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή : https://cosmopoliti.com

Αφήστε μια απάντηση