ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ κ. ΔΩΡΟΘΕΟΥ Β´ ΣΤΗ ΜΗΛΟ

Ύστερα από ενδεκάωρο τρικυμιώδες ταξίδι, από την Ερμούπολη προς την Κίμωλο, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β´μη δυνηθείς, λόγω της θαλασσοταραχής να αποβιβασθεί στην Κίμωλο και να συμμετάσχει σε προγραμματισμένη Αγρυπνία , έπλευσε προς την ιερά νήσο Μήλο και σήμερα το πρωί συνευχήθηκε κατά τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου-Αγίου Χαραλάμπους, στον Αδάμαντα και τέλεσε τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο φιλογενούς Μηλίου, ο οποίος πολλαπλώς στήριξε τους Ιερούς Ναούς και το λαό της Μήλου

Στη συνέχεια, μετέβη στο «Καταφύγιο», στοές από τη Γερμανική κατοχή, που αξιοποιήθηκαν σε χώρο πολιτιστικών εκδηλώσεων, όπου εγκαινίασε την Έκθεση Φωτογραφίας των Παρεκκλησίων της Μήλου, που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Μήλου, η Ιερά Μητρόπολη και ο Σύνδεσμος Φίλων Αδάμαντος.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β´ συνεχάρη το Δήμαρχο Μήλου, κ. Γεράσιμο Δαμουλάκη, τον οποίο χαρακτήρισε «καλό συνεργάτη και συνοδοιπόρο της Ιεράς Μητροπόλεως σε έργα κοινωνικής ευποιΐας και προβολής της Ιεράς νήσου Μήλου»,τον Πρόεδρο του Σύνδεσμου Φίλων Αδάμαντα, κ. Δημ. Μωραΐτη, και τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας.

Στη συνέχεια έκοψε μαζί τους την κορδέλα των εγκαινίων και περιηγήθηκαν την Έκθεση, στην δημιουργία της οποίας συντέλεσαν οι ιερείς της Μήλου και κατεξοχήν ο Πανοσιώτατος Νεκτάριος Σώρος.

Ο Δήμαρχος Μήλου ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β´ και τους Εφημέριους της Μήλου για τη συμβολή τους στην ανάπτυξη του Θρησκευτικού Τουρισμού στη Μήλο, ο οποίος παρουσιάζει αξιοσημείωτη αύξηση επισκεψιμότητας.

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β´ πραγματοποίησε σύντομη συνάντηση με τους Εφημερίους της Μήλου

Πηγή : imsyroy.gr από τον κ. Αλέξανδρο Μαρκουίζο

Αφήστε μια απάντηση