Πληροφορίες για το πρόγραμμα ανταλλαγής νέων με την Ιαπωνία

ΔΗΜΟΣ ΜΗΛΟΥ                                                                     Μήλος 20.07.18

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Σε συνέχεια επικοινωνίας  μας με το Μορφωτικό Τμήμα της Πρεσβείας της Ιαπωνίας στην Ελλάδα και με έμφαση στη μακροχρόνια Ελληνο – Ιαπωνική φιλία και συνεργασία, μέσω της αδερφοποίησης της Μήλου  με το νησί Shodosima, σας ενημερώνουμε για το Πρόγραμμα Ανταλλαγής Νέων της Ιαπωνικής Κυβέρνησης που υλοποιείται ως εναρκτήρια δράση του εορτασμού της 120ης Επετείου των Ελληνο-Ιαπωνικών Σχέσεων Φιλίας το 2019. Θα είναι χαρά μας να υπάρχουν πολλές συμμετοχές από το νησί μας και στην τελική επιλογή να συμπεριλαμβάνονται νέοι και νέες από τη Μήλο.

«SHIPFORWORLDYOUTH» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΝΕΩΝ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Η Πρεσβεία της Ιαπωνίας ανακοινώνει το πρόγραμμα ανταλλαγής νέων «Ship for World Youth» που υλοποιείται ωςεναρκτήρια δράση του εορτασμού της 120ης Επετείου των Ελληνο-Ιαπωνικών Σχέσεων Φιλίας το 2019. Για 50 ημέρες (15 Ιανουαρίου – 1 Μαρτίου 2019) νέοι και νέες από την Ιαπωνία και άλλες 11 χώρες του κόσμου, πρόκειται να ταξιδέψουν από την Ιαπωνία, στη Δημοκρατία του Παλάου, την Αυστραλία και τα νησιά του Σολομώντος, και να συμμετέχουν σε μια σειρά από δραστηριότητες που υλοποιούνται τόσο στη στεριά όσο και εν πλω.

Τα έξοδα μετάβασης και επιστροφής, η διαμονή και η διατροφή καλύπτονται από την Ιαπωνική Κυβέρνηση. Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσουν 11 νέοι και νέες συνοδευόμενοι από τον αρχηγό της αποστολής.

Η επιλογή των συμμετεχόντων θα γίνει από την Ιαπωνική Πρεσβεία σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και Διά Βίου Μάθησης και τον Ελληνικό Σύλλογο Συμμετεχόντων στο “Πλοίο για τους Νέους του Κόσμου” (SWYAA Greece). Προϋποθέσεις: 18-30 ετών (Ημ. γεν. από 02.04.1987 έως και 01.04.2000) Μόνιμος κάτοικος Ελλάδας Καλή γνώση αγγλικής γλώσσας

Αιτήσεις: https://forms.minedu.gov.gr/ShipWorldYouth (από 09.07.2018 έως 31.07.2018 και ώρα 24:00 Ελλάδας) Πληροφορίες: https://forms.minedu.gov.gr/sites/default/files/SWY.pdf Πρεσβεία της Ιαπωνίας, Μορφωτικό Τμήμα τηλ.: 210 67099000, e-mail: cultural@at.mofa.go.jp Γ. Γραμματεία Νέας Γενιάς και Διά Βίου Μάθησης, Διεύθυνση Νέας Γενιάς, Τμήμα Υλοποίησης Διεθνών Προγραμμάτων, Συνεργασιών και Εκπροσώπησης για τη Νεολαία  τηλ.:2103443840/2898 e-mail: nkaraiskos@minedu.gov.gr, vbernikou@minedu.gov.gr SWYAA Greece, e-mail: info@swygreece.gr, website http://www.swygreece.gr

Πηγή: MilosLife.gr

Αφήστε μια απάντηση