Ο Cine Καλησπερίτης στο Σαρακήνικο της Μήλου

Ο Cine Καλησπερίτης στο Σαρακήνικο της Μήλου το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2022 στις 21:00, με την αριστουργηματική ταινία «Νικόστρατος: Ένα Ξεχωριστό Καλοκαίρι».

Μια αξέχαστη προβολή σε ένα μοναδικό σκηνικό, ατόφιο δημιούργημα της φύσης! Ο Cine Καλησπερίτης για τρίτη φορά φέτος στη Μήλο, με Δωρεάν προβολή στο Σαρακήνικο της Μήλου, στο σεληνιακό τοπίο με την ιδιαίτερη μορφολογία.

Σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πολλωνίων Μήλου (ΠΟ.Σ.ΠΟ.Μ., μετά από κάλεσμα του πρόεδρου του κ. Χρήστου Γαλλή) και τον Μορφωτικό και Κοινωνικό Σύλλογο Μήλου (πρόεδρος ο κ. Νίνος Νικόλαος), το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2022 στις 21:00, ο Cine Καλησπερίτης θα δημιουργήσει ένα ξεχωριστό σκηνικό στο εξωπραγματικό σεληνιακό τοπίο του Σαρακήνικου, αποτελούμενο από λευκά βράχια, μια μικρή παραλία και φυσικές πισίνες στην Αιγαιοπελαγίτικη απλωσιά.

Θα προβληθεί μια ταινία της Feelgood Entertainment, που αφηγείται την ιδιαίτερη σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα σε ένα νεαρό αγόρι και έναν πελεκάνο. Με γυρίσματα στη Σίφνο και τη Μήλο το καλοκαίρι του 2010, η ταινία αποτελεί συμπαραγωγή Ελλάδας και Γαλλίας. Πρόκειται για την πρώτη σκηνοθετική απόπειρα του Ολιβιέ Ορλέ, ο οποίος υπογράφει και το σενάριο σε συνεργασία με τον Ερίκ Μπουασέ, συγγραφέα του βιβλίου «Nicostratos le pélican», στο οποίο βασίστηκε η ταινία.

Υπόθεση: Ο 14χρονος Γιάννης ζει με τον πατέρα του, Δημοσθένη, σ’ ένα γραφικό νησάκι στις Κυκλάδες, το οποίο παραμένει ανέγγιχτο από τη λαίλαπα της τουριστικής εκμετάλλευσης. Από την ημέρα που η μητέρα του έφυγε από τη ζωή, οι δυο τους έχουν απομακρυνθεί και το μόνο σημείο επαφής τους αποτελεί, πλέον, η συνήθεια του Γιάννη να βοηθάει τον πατέρα του στο ψάρεμα και στην καλλιέργεια του κήπου τους. Το φετινό καλοκαίρι, ωστόσο, όλα πρόκειται να αλλάξουν. Ο Νικόστρατος, ένας αξιαγάπητος λευκός πελεκάνος, θα μπει στη ζωή του Γιάννη με τον πλέον αναπάντεχο τρόπο και θα της δώσει ένα ολότελα νέο νόημα.

Η τρυφερή σχέση που θα αναπτυχθεί ανάμεσα στο φιλότιμο αγόρι και το πανέξυπνο αυτό πτηνό, θα έχει άμεσο αντίκτυπο τόσο στη συμπεριφορά του Δημοσθένη απέναντί του, όσο και στην καθημερινότητα ολόκληρης της μικροκοινωνίας του νησιού. Η αυθόρμητη ανιψιά του Αριστοτέλη, ιδιοκτήτη του μοναδικού καφενείου του νησιού, ο Γιάννης και ο Νικόστρατος θα μπλεχτούν σε μια σειρά από απίθανες περιπέτειες και θα βιώσουν πρωτόγνωρες εμπειρίες, οι οποίες θα μείνουν βαθιά χαραγμένες στη μνήμη τους και θα τους συνοδεύουν για πάντα.

Δραματική κομεντί, συμπαραγωγής Γαλλίας-Ελλάδας 2011.

Σκηνοθεσία: Ολιβιέ Ορλέ. Σενάριο: Ολιβιέ Ορλέ, Ερίκ Μπουασέ. Φωτογραφία: Μισέλ Αματιέ. Μουσική: Παναγιώτης Καλαντζόπουλος.

Πρωταγωνιστούν: Εμίρ Κουστουρίτσα, Τιμπόλτ Λε Γκεγιέκ, Φρανσουά-Ξαβιέ Ντεμεζόν, Τζέιντ-Ρόουζ Πάρκερ, Γεννάδιος Πάτσης, Βαλεριάν Ντε Βιλενέβ, Ιβ Ναντό, Βίκυ Μαραγκάκη.

Διάρκεια: 92΄.

Eυγενικός Χορηγός: η εταιρεία Imerys.

 

Είσοδος δωρεάν.

Αφήστε μια απάντηση