ΟΧΙ Γ.Δαμουλάκη στη Γεωθερμία υψηλής ενθαλπίας σε συνέδριο της ΚΕΔΕ

Στα Καμένα Βούρλα την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019 διοργανώθηκε Θεματικό Συνέδριο με τίτλο «Γεωθερμία & Τοπική Αυτοδιοίκηση: για την Ανάπτυξη- το Περιβάλλον – τον Πολίτη», ο Δήμαρχος Μήλου κ. Γεράσιμος Δαμουλάκης ήταν επίσημα προσκεκλημένος ομιλητής και ανέπτυξε το θέμα με τίτλο «Γιατί όχι στην Αξιοποίηση της Γεωθερμίας εθνικού ενδιαφέροντος (υψηλής ενθαλπίας)  και Γιατί ναι στην Αξιοποίηση της Γεωθερμίας τοπικού ενδιαφέροντος (χαμηλής ενθαλπίας υπό προϋποθέσεις)».

Για άλλη μια φορά εξέφρασε το ξεκάθαρο και κατηγορηματικό ΟΧΙ της Μήλου κατά της Αξιοποίησης της Γεωθερμίας εθνικού ενδιαφέροντος (υψηλής ενθαλπίας) και αναφέρθηκε σε όλες τις προτάσεις που έχει καταθέσει ο Δήμος Μήλου σχετικά με την αξιοποίηση της γεωθερμίας τοπικού ενδιαφέροντος  (χαμηλής ενθαλπίας), όπως της αξιοποίησης των αβαθών γεωτρήσεων στα Βουνάλια σχέδιο ‘’GEO MILOS’’ για αφαλάτωση, θερμοκήπια, ιχθυοκαλλιέργεια στην στεριά και τηλεθέρμανση της Ζεφυρίας, με το πρόγραμμα Life το σχέδιο ‘’AQUA APHRODITE’’ στο πάρκινγκ του ΟΤΕ στην Πλάκα για ψύξη θέρμανση δημόσιων κτιρίων από το νερό της βροχής, το σχέδιο ψύξης – θέρμανσης με αντλίες θερμότητας στην Χαλικιά για τις Εκκλησίες του Αγ. Σπυρίδωνα, Αγ. Γεωργίου ,για το Νέο Νηπιαγωγείο  και το Δημοτικό Σχολείο Μήλου, κ.α.

Δεκτή έγινε η πρότασή του για κοινό μέτωπο κατά της αξιοποίησης της γεωθερμίας εθνικού ενδιαφέροντος (υψηλής ενθαλπίας) στα Νησιά Μήλου – Κιμώλου – Νισύρου με την υπογραφή σχετικού συμφώνου, από τις Δημοτικές Αρχές.

Αφήστε μια απάντηση