Ξεκίνησε η αποπεράτωση ημιτελούς κτιρίου Αδάμαντα (Παλαιά Γερμανικά Ψυγεία)

Πηγή σχεδίου : http://www.promitheus.gov.gr

Ξεκίνησε η αποπεράτωση του κτιρίου του αναφερόμενου ως κτίριο των «παλαιών γερμανικών ψυγείων» που βρίσκεται στον οικισμό του Αδάμαντα στο νησί της Μήλου.
Πρόκειται για ένα ημιτελές ισόγειο κτίριο όπου η κατασκευή του ξεκίνησε με την έκδοση, από το πολεοδομικό γραφείο Μήλου και κύριο έργου την κοινότητα Αδάμαντα, της 78/1990 οικοδομικής άδειας με τίτλο «ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΛΑΙΩΝ ΑΠΟΘΗΚΩΝ-ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΥΠΑΡΧΟΝΤΟΣ- ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΠΟΛΥΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΔΥΟ ΚΑΙ ΤΡΙΩΝ ΟΡΟΦΩΝ». Το 1994 κατασκευάστηκε ο ισόγειος φέρων οργανισμός από οπλισμένο σκυρόδεμα χωρίς την κατασκευή του υπογείου.
Στην παρούσα φάση πρόκειται για ένα ισόγειο κτίριο, όπου ένα τμήμα του Ε=123,09τμ, έχει αποπερατωθεί και ηλεκτροδοτηθεί. Το τμήμα αυτό χρησιμοποιείται σήμερα ως Δημοτικό Ιατρείο και είναι σε χρήση και λειτουργία. Το υπόλοιπο κτίριο βρίσκεται στο στάδιο του φέροντος οργανισμού. Επίσης στην βορειανατολική πλευρά υπάρχει ένα διώροφο τμήμα από τη λιθοδομή του κτιρίου που χρησιμοποιήθηκε κατά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο ως αποθηκευτικός χώρος νωπών προϊόντων από τους Γερμανούς κατακτητές.
Το κτίριο αυτό βρίσκεται σε οικόπεδο, εμβαδού Ε=765,24τμ στον τομέα B’ του ρυμοτομικού σχεδίου Αδάμαντα Μήλου και είναι άρτιο και οικοδομήσιμο κατά κανόνα σύμφωνα με τις ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις.

Αφήστε μια απάντηση