Καταγγελία για τη σπηλιά της Συκιάς από τον Ομίλο Φίλων Βουνού και Θάλασσας Μήλου

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ  FRIENDS OF NATURE (ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ)

 ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΒΟΥΝΟΥ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΜΗΛΟΥ

Πλάκες Μήλου, 84800 Κυκλάδες, Τηλ.: 22870.23898, Fax: 22870.23898

e-mail : omfimi@gmail.com

Καταγγελία για τη σπηλιά της Συκιάς 

Εκδίδουμε αυτή την ανακοίνωση για να καταδικάσουμε μια άσχημη ενέργεια σε βάρος του φυσικού περιβάλλοντος της Μήλου που έγινε στο διάστημα αυτού του καλοκαιριού.

Αναφερόμαστε στην τοποθέτηση, όπως φαίνεται από τις συνημμένες φωτογραφίες, ξύλινων κατασκευών (παλέτες ) στην παραλία της σπηλιάς της Συκιάς, και την κατασκευή μάλιστα με αυτές και μιας πολυθρόνας. Επίσης  την κατασκευή στην παραλία αυτοσχέδιας ψησταριάς με πέτρες.  Καταλαμβάνουν αυτά ,όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, ένα σημαντικό  μέρος της παραλίας στη σπηλιά της Συκιάς.

Η ενέργεια αυτή εκτός από παράνομη, αφού παραβιάζει το δημόσιο χαρακτήρα του αιγιαλού και της παραλίας, αποτελεί και προσβολή, αφού έγινε σε ένα από τα σημαντικότερα μνημεία φυσικής ομορφιάς του νησιού μας. Η σπηλιά της Συκιάς δεν είναι αυλή και αλώνι κανενός, ανήκει σε όλους μας.

Καταγγέλλουμε αυτή την ενέργεια, η οποία μάλιστα δεν είναι και η πρώτη στο συγκεκριμένο χώρο και στο Κλέφτικο, αφού έχουν προηγηθεί αντίστοιχες, και σοβαρότερες,  πριν λίγα χρόνια. Καλούμε το Λιμεναρχείο  Μήλου να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα που βέβαια εκτός από την επαναφορά της προηγούμενης κατάστασης στην παραλία της Συκιάς περιλαμβάνουν και την έρευνα για την ταυτότητα του ασυνείδητου δράστη  με λήψη των νόμιμων μέτρων. Επιβάλλεται επίσης σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση η διαμόρφωση ενός αυστηρότερου πλαισίου κανόνων για την επίσκεψη σε αυτές τις περιοχές και ο έλεγχος  βέβαια της εφαρμογής τους για την αποφυγή παρόμοιων ενεργειών στο μέλλον.

Ας μάθουμε επιτέλους σε αυτό τον τόπο να σεβόμαστε το φυσικό περιβάλλον, να σεβόμαστε το σπίτι όλων μας.

Καλούμε τα αρμόδια όργανα της πολιτείας και την τοπική αυτοδιοίκηση του τόπου να επιληφθούν με το θέμα.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου Φίλων Βουνού και Θάλασσας Μήλου

 

Ο Πρόεδρος                                                                                                 Ο Γεν. Γραμματέας

Γ. Μάλλης                                                                                                         Α. Τρίμης

Το έγγραφο σε μορφή pdf

Αφήστε μια απάντηση