Η ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΝΤΩΝ & ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΩΝ ΚΕΚΟΙΜΗΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΙΕΡΕΣ ΚΑΤΑΚΟΜΒΕΣ ΜΗΛΟΥ

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Τρυπητής, άνωθεν του χώρου των ιερών Κατακομβών, της Ιεράς Νήσου Μήλου, τελέσθηκε απόψε Εόρτιος Αρχιερατικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’, με τη συμμετοχή του ιερού Κλήρου της νήσου και την παρουσία της Επάρχου Μήλου-Σίφνου, του Δημάρχου Μήλου και του διατελέσαντος Δημάρχου, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων Πλάκας και Τρυπητής, Δημοτικών Συμβούλων, Εκπροσώπου της Εταιρείας «IMERIS», Προέδρων Πατριωτικών Συλλόγων και Σωματείων, Εκπροσώπου του Αστυνομικού Τμήματος Μήλου, του Διοικητή του ΤΕ Μήλου, του Λιμενάρχη και πολλών Μηλίων πιστών, οι οποίοι παρέστησαν με τάξη, τηρούντες τα ισχύοντα μέτρα υγειονομικής προστασίας.
Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ανέφερε ότι «… ο Λειτουργικός χρόνος, ο οποίος αγιάζει τη ζωή μας, προσκαλώντας μας να τιμήσουμε δεσποτικές και θεομητορικές εορτές, μνήμες Αγίων και ιστορικών γεγονότων, θεμελιώθηκε επί του λόφου των ιερών Κατακομβών…. Απόψε, συναχθήκαμε οι Μήλιοι, για να τιμήσουμε τη μνήμη όσων εκοιμήθηκαν και ετάφησαν στο μοναδικό αυτό Ταφικό Πρωτοχριστιανικό Μνημείο, το οποίο υποδηλώνει την πρώιμη εξάπλωση του Χριστιανισμού στη Μήλο και τις Κυκλάδες, την πίστη της Εκκλησίας και την καρτερία Της, αντιμετωπίζοντας διώκτες και διωγμούς και την ομολογία Της, στηριγμένη στην ομολογία του Αποστόλου Πέτρου, ότι ο Χριστός είναι ο Υιός του Θεού, ο ελθών εις τον κόσμον για να σώσει τον άνθρωπο…».
Ευχαρίστησε, τέλος, τον ιερό Κλήρο, τους ιεροψάλτες και τους παραστάντες πιστούς και ευχήθηκε στον Εφημέριο του Ι. Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Ζεφυρίας, Αρχιμ. Μεθόδιο Θηραίο για την αυριανή ονοματική του εορτή.
Προ του πέρατος της Ακολουθίας ο Εφημέριος του Ναού Αρχιμ. Νεκτάριος Σώρρος και ο αυτάδελφός του Διάκονος Αντώνιος προσέφεραν στον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’ δώρα φιλοτιμίας για την προλαβούσα ονομαστική του εορτή.
Αύριο το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ θα ιερουργήσει στον Ι. Ναό του Αγίου Νικολάου Τρυπητής.
Σημειώνεται ότι, των ισχυόντων μέτρων υγειονομικής προστασίας δεν ετελέσθη η δέηση στον ιερό χώρο των Κατακομβών ούτε η καθιερωμένη Πολιτιστική Εκδήλωση στον αύλειο χώρο του Ι. Ναού Αγίου Νικολάου Τρυπητής.

Δείτε φωτογραφικό υλικό από εδώ και εδώ

Πηγή : imsyroy Μαρκουίζος Αλέξανδρος Γραμματέας Ι. Μητροπόλεως

Αφήστε μια απάντηση