Αποτελεί ξεχωριστή Τιμή και χαρά για την Εθελοντική Ομάδα Κιμώλου και το μέλος μας, την Εκπαιδευτικό & Συγγραφέα Αγαθή Ρόδη, η υλοποίηση της ιδέας της με την συνεργασία 4 Ευρωπαϊκών Οργανισμών που εδρεύουν στις εξής χώρες:
Σουηδία – Στοκχόλμη https://www.tracesdreams.com/about-trace-dreams/
Μάλτα – Μπιρκικάρα https://www.prismsmalta.com/
Πορτογαλία – Αζόρες – νησί Terceira https://www.ajiter.pt/
Εσθονία – νησί Muhu vald
https://sites.google.com/view/muhu-noortekeskus/avaleht/about-us-and-muhu
Η κ. Ρόδη έχοντας την ιδέα της καταγραφής της Πολιτιστικής Κληρονομιάς του νησιού της Κιμώλου, μέσω της Αφήγησης/Storytelling σε συνδυασμό με τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, την Αναγέννηση της Παράδοσης και των ιστοριών ερχόμενη σε επαφή με τον Οργανισμό Traces & Dreams και την κ. Nerina Finetto πέρυσι τον Ιανουάριο 2022 μοιράστηκε το όραμά της για το ξεκίνημα του προγράμματος από την Ελλάδα και το νησί της Κιμώλου.
Έτσι γεννήθηκε η από κοινού συνέργεια σε ένα πρόγραμμα που αφορά τους νέους ηλικίας 15 έως 25 ετών με σκοπό την ανταλλαγή, την εκπαίδευση, την καταγραφή από πλευράς τους, όλων των ξεχωριστών στοιχείων των επονομαζόμενων Μικρών Νησιών, με τίτλο του προγράμματος:
ISLANDERS: MANY ISLANDS – ONE COMMUNITY
που θα πραγματοποιηθεί το 2023-2024. Στόχος του προγράμματος είναι η ενεργοποίηση των νέων που διαμένουν σε Μικρά Νησιά όπως το Κυκλαδονήσι της Κιμώλου προς την κατεύθυνση της Αφήγησης ως εργαλείου για την διατήρηση της Πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της βιώσιμης ανάπτυξης και καταγραφή της κουλτούρας.
Η πρώτη επίσημη ανταλλαγή πληροφοριών και εφαρμογής του πλάνου δράσης μας θα έχει ως προορισμό επίσκεψης τις Αζόρες τον Απρίλιο του 2023 και το νησί Terceira, από 2 μέλη των Κιμωλιστών και εν συνεχεία η επίσκεψη των μελών των Οργανισμών για μια εβδομάδα στο νησί της Κιμώλου, το Σεπτέμβριο του 2023 στα πλαίσια δράσεων του προγράμματος.
Με την ολοκλήρωση του προγράμματος η ομάδα εργασίας των νέων από την Κίμωλο και μέλη των Κιμωλιστών θα ταξιδέψουν, εκπροσωπώντας την συμμετοχή της Κιμώλου σε συνάντηση στις Βρυξέλλες και την ενημέρωση άλλων Ευρωπαϊκών Χωρών για τα αποτελέσματα του προγράμματος τον Ιούνιο του 2024.
Η επίτευξη της Συνδιοργάνωσης ενός τέτοιου προγράμματος που ξεκινά από την Κίμωλο και την Ελλάδα μας γεμίζει με συναισθήματα ικανοποίησης μιας και πραγματοποιείται η ιδέα/πρόταση της κ. Ρόδη η οποία θεωρεί πως η Αφήγηση αποτελεί το μοναδικό μέσο διατήρησης της Πολιτιστικής Ταυτότητας ενός τόπου.
Σύντομα θα έχουμε περισσότερα νέα από την κ. Ρόδη και ενημέρωση με συχνές αναρτήσεις.
Αφήστε μια απάντηση
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.