Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ Μήλου παρουσία των τριών βουλευτών των Κυκλάδων

Με εισηγήσεις των τριών βουλευτών των Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Συρμαλένιου, Αντώνη Συρίγου και Νίκου Μανιού, πραγματοποιήθηκε χθές 2/5 με μεγάλη επιτυχία, στην αίθουσα του δημαρχείου εκδήλωση – συζήτηση, που οργάνωσε η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Μήλου.

Με τις εισηγήσεις των βουλευτών, έγινε ένας συνοπτικός απολογισμός του κυβερνητικού έργου σε θέματα νησιωτικότητας με ιδιαίτερη αναφορά στην έναρξη υλοποίησης του Μεταφορικού Ισοδύναμου στα εισιτήρια, στα καύσιμα και στις επιχειρήσεις, έγινε συγκεκριμένη αναφορά στα έργα που χρηματοδοτούνται και “τρέχουν” αυτή την περίοδο στη Μήλο *(στο συνημμένο κείμενο παρατίθεται αναλυτικός κατάλογος των έργων), ενώ ταυτόχρονα αναλύθηκε η μεγάλη σημασία των επικείμενων ευρωεκλογών συνολικά για την Ευρώπη και τη μελλοντική της πορεία, αλλά και για την Ελλάδα, όπου το κρίσιμο επίδικο είναι η ανάσχεση της ανόδου των ακροδεξιών, εθνικιστικών, ξενοφοβικών απόψεων, αλλά και η αλλαγή πορείας της Ευρωπαικής Ένωσης και η άρση των πολιτικών της λιτότητας που παρήγαγαν αυτά τα αποτελέσματα. Επίσης δόθηκε απάντηση στο ερώτημα γιατί το χάιδεμα των απόψεων της ακροδεξιάς που τα τελευταία χρόνια ακολουθεί η ΝΔ, οδηγεί μαθηματικά στη συρρίκνωση των “ φιλελεύθερων” απόψεων, όπως χαρακτηριστικά απέδειξαν και οι πρόσφατες εκλογές στην Ισπανία, όπου το αδελφό κόμμα της ΝΔ καταπονττίστηκε.

Επίσης αναδείχθηκαν οι μεγάλες τομές της διακυβέρνησης της χώρας από το ΣΥΡΙΖΑ, όπως η έξοδος από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018, η πορεία ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας  και η σταδιακή αποκατάσταση των αδικιών, η ανάπτυξη μιας πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής με αποκορύφωμα τη Συμφωνία των Πρεσπών, το ξεκίνημα της Συνταγματικής Αναθεώρησης, οι αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο της Αυτοδιοίκησης.

Στη συζήτηση που επακολούθησε τέθηκαν σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τη Μήλο και τα νησιά, όπως τα θέματα που έχουν προκύψει με την ανάρτηση των δασικών χαρτών, η διαχείριση των απορριμμάτων και των λυμάτων που για τη Μήλο αποτελούν βραδυφλεγείς υγειονομικές βόμβες, ο χωροταξικός σχεδιασμός, η γεωθερμία, η ακτοπλοική συγκοινωνία και τα προβλήματα διασύνδεσης των δυτικών Κυκλάδων κ.α.

Στα παραπάνω θέματα οι βουλευτές για μεν τα δασικά, διαβεβαίωσαν ότι σύντομα θα υπάρξουν θετικές ειδήσεις, τόνισαν ότι σε ότι αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων και των λυμάτων τον πρώτο λόγο έχουν οι δήμοι και το κράτος οφείλει να εξασφαλίζει τα χρηματοδοτικά εργαλεία (στην περίπτωση της Μήλου για τα απορρίμματα έχει εγκριθεί κονδύλι 5.300.000 €), για την ακτοπλοική διασύνδεση που πράγματι τους χειμερινούς μήνες είναι προβληματική η απάντηση είναι ότι οι ακτοπλοικές εταιρείες παρά τις κρατικές επιδοτήσεις, βρίσκουν ασύμφορη τη γραμμή των δυτικών Κυκλάδων και γι αυτό δεν μπαίνουν στη γραμμή πιο σύγχρονα πλοία, ενώ για το χωροταξικό σχεδιασμό, για την ενέργεια, για την ενίσχυση των μικρών νησιών κάτω των 3.100 κατοίκων, το ψηφισμένο θεσμικό πλαίσιο στηρίζει τόσο την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όσο και τους πολίτες, στο να δώσουν λύσεις.

Στη εκδήλωση παρευρέθησαν και οι υποψήφιοι δήμαρχοι Μανώλης Μικέλης, Αβέρκιος Γαιτανής και Γιώργος Μαρτάκης, καθώς και η Φλώρα Καισαρίτη, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τη “Συμμαχία για το Ν. Αιγαίο” με επικεφαλής το Μανώλη Γλυνό.

Αφήστε μια απάντηση