Δελτίο Τύπου ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κυκλάδων – Αποχαιρετισμός στο σύντροφο μας Γιάννη Θεωνά

Αποχαιρετισμός στο σύντροφο μας Γιάννη Θεωνά

Ο σύντροφος μας, ο Φιλωτίτης ΓΙΑΝΝΗΣ ΘΕΩΝΑΣ δεν είναι πια μαζί μας. Για τους Ναξιώτες και τις Ναξιώτισσες, τους Κυκλαδίτες και τις Κυκλαδίτισσες, και όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες αποτελούσε πρότυπο σεμνού, ακέραιου και συνεπή αγωνιστή και πολιτικού. Αποτέλεσε και θα αποτελεί στον αιώνα, σημείο αναφοράς για την Αριστερά και τον προοδευτικό κόσμο.

Ο Γιάννης Θεωνάς, πτυχιούχος της ΑΣΟΕΕ, ανέπτυξε μεγάλη συνδικαλιστική δράση (ΟΜΕ- ΟΤΕ, Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ΓΣΕΕ) και μέσα από την πολιτική δράση του πάλεψε για τα δικαιώματα των εργαζομένων και τη στήριξη της εργατικής τάξης, ενώ έβρισκε πάντα το χρόνο για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα της Νάξου και των Κυκλάδων.

Διετέλεσε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, του Πολιτικού Γραφείου και Ευρωβουλευτής (1994–2000). Ο προβληματισμός του για την πορεία του ΚΚΕ ήδη από το 1994, είχε αποτέλεσμα να αποχωρήσει και να ιδρύσει την Κίνηση για την Ενότητα Δράσης της Αριστεράς (ΚΕΔΑ), η οποία συμμετείχε στον ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής την κρίσιμη περίοδο (09/2015-07/2019).

Σύντροφε Γιάννη Θεωνά, θα σε θυμόμαστε πάντα για το πολιτικό ήθος, την αγωνιστικότητα, τις σημαντικές οικονομικές και πολιτικές αναλύσεις, τις συμβουλές, για την συμπαράσταση στα προβλήματα των Κυκλάδων, για τη στάση ζωής, για την αγάπη σου για την πατρίδα σου, για τις Κυκλάδες.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους οικείους και τους συνεργάτες του.

 

Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Κυκλάδων

Αφήστε μια απάντηση