Ανακοίνωση Ηλιάκη Πέτρου

Φίλες και φίλοι,
αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή που μου προτάθηκε να συμμετέχω σαν υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2019 με τον συνδυασμό «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ» ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΕΠΟΧΩΝ, με επικεφαλής τον Μανώλη Γλυνό.

Τον συνδυασμό, στον οποίο προέχει η αξιοπρέπεια, η ειλικρίνεια, η εργατικότητα, η ικανότητα, η αξιοκρατία και η αγάπη για τα νησιά μας.  Αρετές,που οφείλουν να έχουν, όσοι ζητούν να μας εκπροσωπήσουν και χωρίς αυτές, τίποτα καλό δεν μπορεί να επιτευχθεί.

Ποτέ δεν κατηγόρησα πολιτικούς ανταγωνιστές μου, όσο και αν το άξιζαν, έβαζα την αξιοπρέπεια πάνω απ΄ όλα και δεν ζήτησα από όσους με αντιπολιτεύονταν να «εξαφανιστούν», να «μη φαίνονται» και να «μη κυκλοφορούν», όπως μου ζητήθηκε επιτακτικά και εκβιαστικά από την σημερινή Περιφερειακή Αρχή. Για να με ξεχάσετε και καλά, λες και και η Ιστορία μπορεί να διαγραφεί !

Εγώ, αντίθετα με εκείνους, τους θέλω δίπλα μου όλους όσους έχουν την διάθεση και μπορούν να προσφέρουν στην κοινωνία, τους ακούω, τους σέβομαι και τους εκτιμώ και πάνω απ΄ όλα διατυμπανίζω την κάθε προσφορά τους, χωρίς να είμαι αχάριστος και χωρίς πολιτικές διακρίσεις και φανατισμούς.
Αυτό μου το αναγνωρίζουν όλοι όσοι με συναναστρέφονται, έτσι, όπως σίγουρα, αναγνωρίζετε όλοι εσείς την δική μου προσφορά για 32 ολόκληρα χρόνια, που με αποκαλούσατε «ο Μηχανικός του Επαρχείου», αφού ήμουν ο Πολιτικός Μηχανικός για όλες τις δουλειές, μελέτες, έργα, σεισμόπληκτα (έχω ελέγξει όλων τα σπίτια στη Μήλο), πλημμυρόπληκτα, Πολεοδομία, Χωροταξικά, πάντοτε στο πλευρό όποιου είχε ανάγκη, χωρίς ωράριο, χωρίς δεύτερη σκέψη. Από τότε ακόμα (1984) που τα νησιά μας, η Μήλος, η Κίμωλος, η Σίφνος και η Σέριφος, από τόποι εξορίας που ήταν, έγιναν σήμερα ζηλευτοί προορισμοί ανά την υφήλιο, με την συμβολή όλων μας. Σε αυτό συνέβαλα και εγώ με τους δικούς μου αγώνες, με τις δικές μου προσπάθειες, με την δική μου σκληρή δουλειά, ενάντια σε κάθε εμπόδιο, ενάντια σε κάθε φραγμό, και σε κάθε υστεροβουλία και αθέμιτο συμφέρον ξεπερνώντας κατά πολύ τις Υπηρεσιακές μου υποχρεώσεις και καθήκοντα. Και βέβαια, τίποτα από όσα καλά έχω επιτύχει δεν θα είχε γίνει, αν δεν είχα την δική σας αρωγή, την δική σας συμπαράσταση και την δική σας εμπιστοσύνη, που μου έδινε δύναμη για να κατατροπώνω κάθε είδους άδικη επίθεση.

Μετά, λοιπόν, από ολόκληρης ζωής αγώνα με αυτή την νοοτροπία και με αυτά τα ιδανικά, όπως ήδη έχω αποδείξει και αφού με αναδείξατε Νομαρχιακό Σύμβουλο (2007-2010), Έπαρχο (2011-2014) και πρώτο (1ο) σε σταυρούς υποψήφιο Περιφερειακό Σύμβουλο την προηγούμενη φορά, ζητώ και πάλι την προτίμησή σας και την ευκαιρία να προσφέρω όσα μπορώ για ένα καλύτερο αύριο για όλους μας, τώρα που έχω μεγαλύτερη πείρα και γνώσεις και είμαι απαλλαγμένος από τα «Υπηρεσιακά βαρίδια» που είχα στο παρελθόν.
Δεν συνηθίζω να υπόσχομαι και να τάζω πράγματα τα οποία δεν πιστεύω, δεν ξέρω, δεν μπορώ να κάνω και δεν εξαρτώνται μόνο από μένα. Υπόσχομαι μόνο ειλικρίνεια, αξιοπρέπεια, συνεργασία και σκληρή προσπάθεια, για να πετύχουμε μαζί ότι καλύτερο ονειρευόμαστε.

Αγαπητοί Συμπατριώτισσες και Συμπατριώτες, η μπάλα, τώρα, δική σας.
Μη πιστεύετε τίποτα από όσα σας λένε ! Πρώτα να τα ελέγξετε για να βεβαιωθείτε πως είναι αληθινά, αξιολογήστε το έργο που διαχρονικά έγινε, το έργο που πρέπει να γίνει και επιλέγξτε όποιον μπορεί να το κάνει καλύτερα.
Προσέξτε μόνο τα αυτογκόλ γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι και δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη.

Με εκτίμηση
Πέτρος Ηλιάκης
υπ. Περ/κός Σύμβουλος

Δείτε την ανακοίνωση σε μορφή pdf

Αφήστε μια απάντηση