Την ένατη χρονιά διανύει το πρόγραμμα Άγονη Γραμμή Γόνιμη







es201504183.jpgΤην ένατη χρονιά διανύει το πρόγραμμα Άγονη Γραμμή Γόνιμη καταστρώνοντας σχέδια πολιτιστικών δράσεων στηνΑμοργό, την Αντίπαρο, την Ηρακλειά, την Κίμωλο, τα Κουφονήσια, τους Λειψούς, την Πάτμο, τη Σχοινούσα και τηΧάλκη.

Με τη δημιουργικότητα στον πυρήνα των εκπαιδευτικών μας δράσεων, ξεκινούν τον Φεβρουάριο επισκέψεις οι οποίες συνεχίζονται κάθε μήνα με διαδραστικά και καλλιτεχνικά εργαστήρια  για τους μαθητές.

Δημιουργώντας νέες γέφυρες ανάμεσα στην επιστήμη και την τέχνη, οι μαθητές  θα λάβουν μέρος σε εργαστήριο ρομποτικής σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο  και σε εργαστήριο διαδραστικής τέχνης με την Κατερίνα Αντωνοπούλου. Θα τους δοθεί η ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαθήματα πιάνου, βιολιού και κιθάρας σε συνεργασία με το Ωδείο Φίλιππος Νάκας, μαθήματα kung-fu από τον Αθλητικό Σύλλογο «Αετός», μαθήματα κεραμικής με την Νατάσσα Καλογεροπούλου, μαθήματα δημιουργίας ιντερνετικού ημερολογίου και επαγγελματικού προσανατολισμού με τη Στέλλα Κάσδαγλη.  Θα συμμετάσχουν σε εργαστήριο ψηφιδωτού με την Ειρήνη Συριανού, εργαστήριο εικαστικών με τον Παύλο Νικολακόπουλο, εργαστήριο κοσμήματος με την Ελεάννα Καρούμπα, εργαστήριο ψηφιακής τέχνης σε συνεργασία με τους Paramana Puppet Theater, εργαστήριο κουκλοθέατρου με την Εύα Νικηφόρου και εργαστήριο κινηματογράφου με την Ολίβια Τφαρντόφσκα και τη Ρεβέκκα Τσιλιγκαρίδου.

Από τις αρχές Μαΐου μέχρι τα μέσα Ιουνίου, οι μαθητές μάς παρουσιάζουν τα αποτελέσματα των εργαστηρίων που έχουν παρακολουθήσει και διοργανώνεται το Φεστιβάλ.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, η κινητικότητα των καλλιτεχνών και των έργων τους κορυφώνεται με πολιτιστικές εκδηλώσεις τον Μάιο και τον Ιούνιο. Μικροί και μεγάλοι έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν συναυλίες συνόλων της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, βραδιές όπερας από το Όπερα Στούντιο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, συναυλία από το κουαρτέτο PlectrumLab, ενώ θα οργανωθεί παιχνίδι με τις τέχνες από τους Λόγου Παίγνιον καθώς και κυνήγι χαμένου θησαυρού σε συνεργασία με την ομάδα Playroom.

Άδεια Creative Commons

Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές .

Αφήστε μια απάντηση