Mηνυτήρια αναφορά κατά του υπουργείου Υγείας κατέθεσε ο Δήμος Σίφνου

Mηνυτήρια αναφορά κατά του υπουργείου Υγείας, της 2ης ΔΥΠΕ και της διοίκησης του Νοσοκομείου Σύρου κατέθεσε ο δήμος Σίφνου εξαιτίας των μείζονος σημασίας προβλημάτων που βιώνουν οι πολίτες σε επίπεδο υγειονομικών παροχών, λόγω των ελλείψεων σε ιατρικό προσωπικό και όχι μόνο, στο Περιφερειακό Ιατρείο.

Ο δήμαρχος του νησιού, Ανδρέας Μπαμπούνης, δήλωσε πως οποιαδήποτε κενά παρουσιάζονται επιχειρεί και τα καλύπτει ο δήμος, αφού δεν υπάρχει ούτε μία στιγμή εφησυχασμού των δημοτών καθώς η πολιτική που ασκείται και εφαρμόζεται όχι μόνο δε λύνει, αλλά διογκώνει τα υφιστάμενα προβλήματα και την ανασφάλεια των πολιτών.

Αποτέλεσμα… υποστελέχωσης

Συγκεκριμένα ο κ. Μπαμπούνης τόνισε ότι η απόφαση να κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά κατά του αρμόδιου υπουργείου, της 2ης ΔΥΠΕ και της διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου στο οποίο υπάγεται το Κέντρο Υγείας, λήφθηκε μετά από ανάλογη απόφαση των δημοτών, οι οποίοι είχαν πραγματοποιήσει λαϊκή συνέλευση πριν από τρεις μήνες προκειμένου να εξετάσουν τον τρόπο που θα διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, ως πολίτες που ζουν στον ευαίσθητο νησιώτικο χώρο. Σύμφωνα με όσα επισημαίνει ο κ. Μπαμπούνης, η μηνυτήρια αναφορά ήρθε ως απόρροια της  “σοβαρής υποστελέχωσης του Περιφερειακού Ιατρείου” στο οποίο βρίσκεται “το απολύτως απαραίτητο και αναγκαίο ιατρικό προσωπικό, γεγονός που δημιουργεί πλέον σοβαρούς κινδύνους για τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού. 

Ο δήμος αναλαμβάνει τις ευθύνες και τη δράση

Η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Σίφνος μάλιστα στο επίπεδο παροχών Υγείας ωθεί το δήμο να αναζητά λύσεις. Ειδικότερα, ο δήμαρχος γνωστοποίησε ότι “για δεύτερη φορά μέσα σε έξι μήνες η δημοτική Αρχή αναλαμβάνει δράση, προκειμένου να καλύψει με δική της πρωτοβουλία το κενό της θέσης του γενικού ιατρού στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Σίφνου και να προασπίσει με τον τρόπο του το δικαίωμα των δημοτών στην Υγεία”. Όπως προσθέτει ο κ. Μπαμπούνης, ήδη έχει αναλάβει υπηρεσία ο γενικός ιατρός κ. Δερβίσης και το επόμενο διάστημα θα προσφέρει τις υπηρεσίες του εθελοντικά σε καθημερινή βάση, τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του Ιατρείου”.

Παράλληλα, ο δήμος ενημερώνει τους πολίτες ότι από την πλευρά του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου, κατέστη γνωστό ότι, “στην προκήρυξη του υπουργείου Υγείας για την κάλυψη των κενών θέσεων των αγροτικών ιατρών σε όλη την Ελλάδα, η οποία ολοκληρώθηκε στις 23 Ιανουαρίου, εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για την πλήρωση και της δεύτερης θέσης του αγροτικού ιατρού”. Κατά συνέπεια, “αναμένεται την περίοδο του Πάσχα να αναλάβει υπηρεσία και ο δεύτερος αγροτικός ιατρός”, εξέλιξη θετική για τους νησιώτες και τους επισκέπτες της Σίφνου.

Πηγή : ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ 04.02.2014

Άδεια Creative Commons

Αυτό το εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές .

Αφήστε μια απάντηση