Εκλογή των μελών της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Κιμώλου χωρίς την παρουσία μελών του προεδρείου!!!

ΚΙΜΩΛΙΑΤΙΚΗ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ:

ΕΚΛΟΓΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΙΜΩΛΟΥ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ!!!

Μία ακόμη θλιβερή κ(ε)νοτομία του αψυχολόγητου Δημάρχου Κιμώλου Κωνσταντίνου Βεντούρη, η πρώτη γκάφα για το νέο έτος 2022, που όπως αποδεικνύεται τίποτα δεν έχει αλλάξει για αυτόν και όλα τα ίδια μένουν. Πραγματοποιήθηκε η εκλογή των μελών της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Κιμώλου για τη δεύτερη θητεία της αυτοδιοικητικής περιόδου παρά την κραυγαλέα απουσία και των τριών (3) μελών του εκλεγμένου Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου!

Απίστευτο και όμως αληθινό! Έγινε και αυτό στην Κίμωλο που πλέον δικαιούται να περηφανεύεται ότι με τις ευλογίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου οι νόμοι και οι εγκύκλιοι της ελληνικής επικράτειας δεν εφαρμόζονται στο έδαφός της, αλλά χρησιμεύουν για να κάνουμε αέρα ή για καύσιμη ύλη καθώς διανύουμε ήδη τον τέταρτο μήνα που το Πρατήριο Υγρών Καυσίμων της Κιμώλου με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής παραμένει κλειστό!

Στις εκλογές της 09.01.2022 τα μέλη της Δημοτικής Αρχής Κιμώλου έχοντας πάρει αδηφάγο φόρα από την σκανδαλώδη έγκριση του Προϋπολογισμού του Δήμου Κιμώλου για το έτος 2021 λίγο πριν την εκπνοή του ίδιου έτους και ακριβώς πριν από ένα μήνα (09.12.2021) μετά τον πακτωλό των επιλεκτικών πληρωμών επιδόθηκαν με ζήλο στην συγκρότηση της Οικονομικής Επιτροπής. Για το λόγο αυτό ορθώς προηγήθηκε η εκλογή των μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου Κιμώλου. Έτσι, το παζλ του Προεδρείου  διαμορφώθηκε με την κυρία Λογοθέτη Ροζάννα στη θέση της Προέδρου, προερχόμενη από την Παράταξη του εκλεγέντος Δημάρχου, την κυρία Λογοθέτη Αργυρώ, στη θέση της Αντιπροέδρου προερχόμενη από την Παράταξη της Μείζονος Αντιπολίτευσης και την κυρία Μουστάκα Μαρία – Ειρήνη στη θέση της Γραμματέως από την Παράταξη του εκλεγέντος Δημάρχου.     

Το θέατρο σκιών ξεκίνησε όταν ακολούθησε η διαδικασία εκλογής των μελών της Οικονομικής Επιτροπής. Αρχικά ψάχναμε αγωνιωδώς την ορισμένη Πρόεδρο Λογοθέτη Ροζάννα. Τα λόγια περιττεύουν. Ακόμα αγνοείται! Στο σημείο αυτό θα πρέπει να επισημάνουμε ότι όταν αναλαμβάνουμε μια θέση ευθύνης δεν νοείται να αναλογιζόμαστε μόνο τα δικαιώματα που απορρέουν από αυτήν, αλλά δεσμευόμαστε και με τις αντίστοιχες υποχρεώσεις στις οποίες ανταποκρινόμαστε! Καλά τα χρήματα και οι δόξες που συνοδεύουν το αξίωμα της Προέδρου, αλλά δεν έχουν προβλεφθεί από το Κράτος μόνο για τη διενέργεια διά περιφοράς συνεδριάσεων και άντε και για καμιά τηλεδιάσκεψη για ξεκάρφωμα! Δεν νοούνται εκπτώσεις στη Διοίκηση!

Στη συνέχεια αναζητήσαμε την ορισμένη Αντιπρόεδρο. Απούσα! Ως ευσυνείδητη εκπαιδευτικός φροντίζοντας ιδίως για την προστασία της υγείας κυρίως των μαθητών της σε περίοδο υγειονομικής κρίσης ήταν επόμενο ότι δεν θα επέλεγε να ταξιδέψει από τον Πειραιά στην Κίμωλο για μία τυπική εκλογή εάν δεν την ενημέρωναν ότι η παρουσία της θα ήταν απαραίτητη για την διεξαγωγή της εκλογής! Άραγε δεν γίνεται αντιληπτό ότι η Δημοτική Παράταξη της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Κιμώλου θα έπρεπε να ενημερωθεί επίσημα από το Δήμαρχο Κιμώλου για την πρόθεση των μελών της Δημοτικής Αρχής να προτείνουν στη θέση της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου την κυρία Λογοθέτη Ροζάννα και αντίστοιχα δεν είχε καθήκον, χρέος και υποχρέωση η κυρία Λογοθέτη Ροζάννα να ενημερώσει τους κατά τα άλλα συναδέλφους της ότι για τον οποιοδήποτε λόγο δεν θα ερχόταν στην Κίμωλο για την εκλογή στην οποία όφειλε να προεδρεύσει;

Ποιός τελικά προήδρευσε, αν μπορεί να λεχθεί αυτό; Μα όπως είναι αναμενόμενο ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές, ήτοι  ο ορισμένος ως Αντιδήμαρχος Σάρδης Τάκης, ο οποίος εκτός των άλλων αγνοούσε παντελώς την διαδικασία και έκανε μηχανικά ότι του έλεγε ο Δήμαρχος. Ποιό ασυμβίβαστο γράφουν οι εγκύκλιοι, η νομοθεσία και η νομολογία μεταξύ Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και του αξιώματος του Αντιδημάρχου; Σας παρακαλώ! Αυτά είναι γράμματα ψιλά που λόγω ηλικίας και status είναι δύσκολο να διαβαστούν! Όλα ήταν νόμιμα. Tο είπε ο Δήμαρχος. Τέλος. Μην τολμήσει να μιλήσει κανείς. Αν μιλήσει δεν θέλει το καλό της Κιμώλου. Όσο για εμάς τα μέλη της Δημοτικής Παράταξης της Αντιπολίτευσης τι να κάνουμε, αφού δεν μας ήθελε για ποδαρικό ο κύριος Δήμαρχος και ο κύριος Αφεντάκης Σταύρος που επιτέλους μίλησε γιατί έως τότε μόνο το «Ναι» είχαμε ακούσει να ψελλίζει και νομίζαμε ότι είχε κάποιο πρόβλημα ο άνθρωπος! Και τι βαρύγδουπο είπε με παροιμιώδη ευγένεια και αδαμάντινο ήθος; «Φύγετε από εδώ, είσαστε ξένοι. Βγείτε έξω από την αίθουσα τώρα!». Δηλαδή, τα ίσια ανάποδα. Είναι αυτός Κιμωλιάτης που ζει στη Μήλο και βλέπει την Κίμωλο στη χάση και στη φέξη σαν αγορά και μόνο για να πουλήσει την πραμάτεια του και δεν είμαστε εμείς οι μόνιμοι κάτοικοι! Αλλά, προφανώς, ο κύριος Αφεντάκης Σταύρος έχει και ένα δίκιο. Αποτελεί γεγονός ότι τα μέλη της αντιπολίτευσης τελούμε ως φιλοξενούμενοι αιχμάλωτοι που μας έχει παραχωρηθεί το προνόμιο να παρευρισκόμαστε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου που, όπως όλοι ωθούμαστε να γνωρίζουμε ανήκει ιδιοκτησιακά ή τουλάχιστον έτσι νομίζει και προβάλλεται στον Δήμαρχο Κιμώλου! Ο Δήμαρχος Κιμώλου έχει εκδιώξει κόσμο και κοσμάκη από την αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και από τους χώρους του Δημαρχείου Κιμώλου! Μα εδώ διώχνει αβέρτα κόσμο από την Κίμωλο. Από την αίθουσα συνεδριάσεων και από το Δημαρχείο μας μάρανε; Αρκεί αυτός να μην παραιτηθεί και τα συμφέροντά του να μην διαταραχθούν λες και αυτό μας μέλλει και όλα τα άλλα ας γίνουν στάχτη και μπούρμπερη! Σε ποιά εποχή ζούμε;

Δεν το γνωρίζετε; Στην Κίμωλο ο Δήμαρχος Κιμώλου κάνει ότι θέλει και δεν λογοδοτεί ποτέ και πουθενά. Σάμπως θα μας καταλάβει κανείς; Κεκλεισμένων των θυρών η συνεδρίαση, φρόντισε ο εντεταλμένος σύμβουλος κύριος Σάρδης Τάκης να κλείσει και το internet στην αίθουσα που ούτως ή άλλως είναι προβληματικό, τα πρακτικά των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου θα έπρεπε να λάβουν μέρος με αξιώσεις στο μαγειρικό διαγωνισμό του Master Chef, ενώ τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά μπορούν να αξιοποιηθούν μόνο για αρχαιολογικούς ή άλλους ιστορικούς σκοπούς, αφού αυτά που μας παραδίδονται αφορούν στο μακρινό παρελθόν που μόνο μουσειακό ενδιαφέρον έχουν! Κίμωλος το μεγαλείο των ανθρώπων σου!

Τέλως πάντων, αφού ξεκίνησε η φαρσοκωμωδία ψηφοφορίας με αυτοσχέδια ψηφοδέλτια μπροστά στα έκπληκτα μάτια μας είδαμε την ορισμένη ως Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου κυρία Μουστάκα Μαρία – Ειρήνη να αναφωνεί με αυτοπεποίθηση και περίσσιο θάρρος: «Εγώ ψηφίζω και φεύγω γιατί θα φύγει το καράβι!» Και τελικά έφυγε πηγαίνοντας να βρει το καράβι αφήνοντάς μας «μπουκάλα» στη θάλασσα! Ποιό καράβι κυρία μου; «Ένα καράβι παλιό σαπιοκάραβο με κάτι ναύτες τρελούς ΠΕΙΡΑΤΕΣ!!!» Ταιριάζουν με τα λόγια του τραγουδιού και τα επίθετά τους!!! Τυχαίο δεν νομίζω!!! Μα αφού θα φεύγατε κυρία μου γιατί δεν επιμείνατε το συμβούλιο να λάβει χώρα νωρίτερα, αλλά το ορίσατε εσείς και η ομάδα σας σχεδόν μία ώρα πριν την αναχώρηση του πλοίου και εκτός αυτού καθυστερήσατε την έλευσή σας στην αίθουσα συνεδριάσεων; Και καλά το ταξίδι αναψυχής που κάνατε γιατί περί τούτου πρόκειται, με την καταμέτρηση των ψήφων τι θα γίνει; Θα τις μετρήσει ακριβοδίκαια ο Δήμαρχος που μάλιστα καθορίζει μονομερώς ποιά ψήφος θα θεωρηθεί έγκυρη και θα προσμετρηθεί και ποιά άκυρη και θα απορριφθεί!!! Στην ώρα της καταμέτρησης αποχώρησαν από την αίθουσα σχεδόν όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι για να μην ενοχλούν το Δήμαρχο Κιμώλου στις αριθμητικές αλχημείες του και η ασυδοσία καλά κρατεί! Δυστυχώς, αυτή είναι η οδυνηρή πραγματικότητα της σύγχρονης Κιμώλου!

Πραγματικά προκαλούμε και προσκαλούμε τη Δημοτική Αρχή Κιμώλου για του λόγου το αληθές να αποδώσει στη δημοσιότητα εγκαίρως τα ηχογραφημένα πρακτικά της συγκεκριμένης συνεδρίασης. Θα γελάσει όχι μόνο κάθε πικραμένος αλλά και το παρδαλό κατσίκι μαζί με τη Δημοτική Αρχή Κιμώλου και ως εκ τούτου θα αποδείξετε ότι κάνετε και κοινωνικό έργο, όρος ξένης διαλέκτου για εσάς!

Σίγουρα το πρόβλημά μας δεν είναι η προβληματική Δημοτική Αρχή Κιμώλου. Βρίσκουν και τα κάνουν και λογαριασμό δεν δίνουν! Το θέμα είναι πώς αντιμετωπίζει τα καίρια ζητήματα αυτά η αρμόδια υπηρεσία ελέγχου, δηλαδή Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου. Θα μας πείτε ότι για την επίμαχη συνεδρίαση δεν έχει προλάβει να ενημερωθεί ακόμα. Και σας απαντάμε τι, ακριβώς,  έπραξε η εν λόγω Προϊσταμένη Αρχή σε προηγούμενες αντίστοιχες ή σοβαρότερες περιπτώσεις; Ακολούθησε το απόφθεγμα του περίφημου ανθρωπολόγου Claude Levi Strauss «δεν βλέπω, δεν ακούω, δεν μιλάω», αφού εντελώς τυχαία και συμπτωματικά  δεν προλαβαίνει να επεξεργαστεί τις διαμαρτυρίες μας και αυτές ωθούνται στην σιωπηρή απόρριψη λόγω της σκόπιμης και καταχρηστικής παρέλευσης άπρακτου του διμήνου! Κρίμα που δε ζει ο Claude Levi Strauss να μελετήσει αυτού του είδους  τη διπλωματία στον διοικητικό έλεγχο. Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου οι αποφάσεις λαμβάνονται δεδομένου και προειλημμένου του αποτελέσματος, το οποίο προστατεύεται και αν δεν μπορεί να προστατευθεί ακόμη και με σοφιστείες και πονηρά τεχνάσματα απορρίπτεται σιωπηρά κάθε παράπονο ή διαμαρτυρία που αποτελεί εμπόδιο σε αυτό! Δηλαδή βάλαμε το λύκο να φυλάει τα πρόβατα και να ξερογλείφεται μπροστά μας!

Για να μην λέμε μόνο τα δυσάρεστα να πούμε και τα ευχάριστα αφού διανύουμε αισίως το νέο έτος 2022. Εκτός από κάτι «καράβια παλιά σαπιοκάραβα», όπως είπαμε ανωτέρω έχουμε και κάτι ελικόπτερα τώρα στην Κίμωλο που δεν πετούν μόνο από πάνω μας, αλλά  προσγειώνονται επιτέλους στο ελικοδρόμιο της Κιμώλου ακόμη και με 9 μποφόρ! Αφού, λοιπόν ελικόπτερα έρχονται και προσγειώνονται κανονικά αναρωτιόμαστε γιατί δεν ήρθε το ελικόπτερο στην Κίμωλο σε προηγούμενες μεγάλες ανάγκες ζωής και θανάτου, όπως ενδεικτικά την καλοκαιρινή ημέρα της 25ης.06.2020 για να μεταφερθεί περιστατικό πνιγμού που κατέληξε αβοήθητο τέσσερις (!) ώρες μετά το χρόνο του συμβάντος; Είναι σήμερα του Αγίου Θεοδοσίου και για αυτό θυμηθήκαμε την συμπατριώτισσά μας ιδιοκτήτρια της ομώνυμης εκκλησίας που χάθηκε τόσο άδικα και κανείς δε μίλησε για αυτήν. Αιωνία της η μνήμη…. Πού ήταν τότε ο κύριος Σάρδης Τάκης να βγει στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο να διαμαρτυρηθεί; Ξέρετε τότε τα ελικόπτερα δεν μπορούσαν να προσγειωθούν στο ελικοδρόμιο του Δήμου Κιμώλου γιατί τα ελικόπτερα ήταν μεγάλα και το ελικοδρόμιο μικρό…. Τώρα το ελικόπτερο μπήκε στο πλύσιμο, ενώ το ελικοδρόμιο μεγάλωσε ωσάν ακορντεόν!

Δεν θέλουμε να φέρουμε σε δύσκολη θέση τον υπεύθυνο Αντιδήμαρχο και de facto Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κιμώλου κύριο Σάρδη Τάκη και για αυτό θα περιοριστούμε να ευχηθούμε ανθρώπινα υγεία σε όλη του την οικογένεια, όπως ευχόμαστε ολόψυχα και σε όλους ανεξαιρέτως τους συμπατριώτες μας όπου και αν βρίσκονται αλλά να προσέχουμε τι λέμε ευελπιστώντας ότι της ίδιας μεταχείρισης θα τύχουμε στο μέλλον αδιακρίτως όλοι μας αν χρειαστεί ανεξαρτήτως της επιλογής μας να εκφράσουμε ιδιαίτερες ευχαριστίες προς την κυρία Μονογυιού και στον κύριο Βρούτση ή προς οποιοδήποτε άλλο θεσμικό εμπλεκόμενο πρόσωπο ή παράγοντα που στην τελική ανάλυση έπραξαν, ως όφειλαν, το καθήκον τους!  

Είθε η ασυδοσία της σημερινής αλλοπρόσαλλης και καταστροφικής Δημοτικής Αρχής Κιμώλου να αποτελέσει την αιτία και την αφορμή ευρείας αναγέννησης και ανάπτυξης της τοπικής μας κοινωνίας και να συμβάλει στην ποιοτική και πρόσφορη επαναλειτουργία των θεσμών!!!

Καλό και ευλογημένο το νέο έτος 2022 σε όλο τον κόσμο!!!

 

Νήσος Κίμωλος, 11 Ιανουαρίου 2022

Με πατριωτικό αίσθημα ευθύνης και προσφοράς

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Κιμώλου με την επωνυμία «Κίμωλος – Νέα Πορεία Εμπρός»

 

Ιωάννης Μ. Βεντούρης

Δείτε την επιστολή σε μορφή pdf